Pripreme

Međugorje je hit: Dinamo, Mancini, Buffon pa vatreni

Međugorje
Zoran Grizelj
04.05.2013.
u 12:06

U poznatom svetištu sve poznatiji igrači žele pronaći trenutke i za duhovnu obnovu

Nakon Roberta Mancinija, Gigija Buffona i Francesca Tolda, u Međugorju bi mir sa svojim izabranicima mogao naći i hrvatski izbornik Igor Štimac.

Uvjeti su vrhunski

Priča je navodno dovedena do kraja, a sjajni uvjeti u poznatom marijanskom svetištu privukli su tako i najbolju hrvatsku nogometnu vrstu. Uvjeti u Međugorju su idealni, ako se gleda nogometni, ali i taj duhovni aspekt… To su stalnim dolascima u ovo mjesto iskusili i Štimac i njegov pomoćnik Alen Bokšić.

Roberto Mancini dva je puta bio u Međugorju, bio je na Brdu ukazanja, na Križevcu. Pohodio je i Sportsko-rekreacijski centar Circle International. Mancini je došao privatnim avionom, do sada s prijateljima, možda uskoro dođe i s momčadi koju trenira. Sličan put prema Međugorju prošao je nešto kasnije i poznati talijanski vratar Gigi Buffon. Štimcu je hotel Villa Regina, vlasništo Jure i Marija Vasilja, postao kao dom. Upravo je to mjesto koje već godinama za pripreme koristi i GNK Dinamo. Braća Vasilj su zagrebačkom klubu znala i darovati boravak u svom hotelu, jer posjet Dinama je za njih, ali i za mnoge njegove navijače u Hercegovini, veliki događaj.

Vatrene čekaju navijači

Kada se Međugorjem i Hercegovinom proširila vijest da bi mogla doći i hrvatska nogometna reprezentacija, nastupilo je oduševljenje. Brzo je dolazak vatrenih postao važna tema na terasama ugostiteljskih objekata. Ako bi se taj plan realizirao, vatreni bi u trening centru Circle Internacional imali sjajne uvjete. Nogometni tereni s umjetnom i pravom travom, bazeni, saune, motel, te ostali popratni sadržaji bili su aduti koji su privukli brojne klubove iz BiH i Hrvatske na pripreme, te povremeno i A-nogometnu reprezentaciju BiH. Inače, centar je impozantno zdanje koje se proteže na više od 100.000 četvornih metara. Vatreni će tek kada dođu u Hercegovinu shvatiti koliko zapravo ondje imaju svojih vjernih navijača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije