Matić

Matić u hrvatskoj rukometnoj vrsti

macic
VL eoto
19.12.2011.
u 10:53

Uz Alilovića, Buntića, Šegu, Musu, Marića kaubojima će se pridružiti i aktualni kapetan Izviđača Marko Matić

Jedanaesta izborna jedinica za Hrvatski sabor dala je trojicu zastupnika, a za hrvatsku rukometnu reprezentaciju čak šestoricu igrača. Uz Mirka Alilovića, Denisa Buntića, Marina Šegu, Željka Musu, Marina Marića kaubojima će se pridružiti i aktualni kapetan Izviđača Marko Matić, treći Ljubušak među izabranicima Slavka Goluže. Novi kauboj u gradu priključio im se već danas. Izabranici Slavka Goluže u Karlovcu će trenirati do Božića.

Dugo na čekanju

- Prvi poziv za seniorsku ekipu dobio sam dok je još Lino Červar bio izbornik, a stigao je poziv i od izbornika Slavka Goluže. Ja sam zbog toga uistinu presretan i veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam dobio sami poziv u hrvatsku rukometnu vrstu, a s druge strane lijepo je što se računa i na mene, što sam dobio tu priliku braniti boje hrvatske reprezentacije. Drago mi je i mislim da ću opravdati izbornikovo povjerenje, kazao je Marko Matić, treći Ljubušak u hrvatskoj reprezentaciji. Balić, Lacković, Duvnjak, Valčić... neki su od igrača s kojima će se Matić morati boriti za svoju poziciju među reprezentativcima koji će u siječnju krenuti na put Beograda braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu. Svjestan je kakav je zadatak pred njim, odnosno kakva mu je konkurencija, ali kada se u gradu pojavi novi kauboj obično pomrsi račune dotadašnjim kaubojima i šerifima.

-Bit će teško, i u hrvatskoj reprezentaciji velik broj igrača konkurira za sastav, a to su s druge strane i slatke brige izbornika. Naravno, da će biti teško. Gužva je na tim vanjskim pozicijama, ali na meni je da se pokušam izboriti za svoje mjesto pa na kraju kako bude, optimističan je Matić, koji je već pobjeđivao klubove iz Srbije, a u Regionalnoj ligi gostovao je u Srbiji s Izviđačem. U klubu igra srednjeg vanjskog, a uz Balića i Duvnjaka na tim pozicijama teško će biti doći do prvog sastava. Izbornik Goluža namijenio mu je ulogu lijevog vanjskog. Poziciju koju već neko vrijeme ne igra u svom matičnom klubu. Ali zna igrati.

Igra na više pozicija

-Ja već duži niz godina igram na srednjem, ali i na drugim vanjskim pozicijama na parketu, tako da mi nije problem odigrati, bitno mi je samo da igram. Ja ću se truditi i nastojati izboriti za svoje mjesto, a na izborniku Goluži je da na kraju odluči. Prilika koja mi se ukaže ja ću je sigurno ugrabiti s obje ruke, kazao je Marko Matić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije