U Čapljini

Matić najbolji sportaš, a HRK Čapljina klub

Čapljina
23.02.2013.
u 11:29

U kategoriji najboljeg juniora priznanje je dobio Valentin Jurković, mladi košarkaš Čapljina Laste

U organizaciji Športskog Saveza općine Čapljina u velikoj dvorani hotela Mogorjelo održana je tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša, klubova i sportskih djelatnika čapljinske općine u 2012. godini. Čapljinska sportska obitelj broji 19 klubova od kojih su četiri premijerligaša, a tu su i uspješni sportaši pojedinci. Svečanost proglašenja najboljih sportaša Čapljine u 2012. godini pozdravnim su govorima otvorili predsjednik Športskog saveza dr. Dominik Lubina i načelnik općine dr. Smiljan Vidić koji je bio i pokrovitelj ove manifestacije.

Zaslužene čestitke

- Čestitke idu najboljim od najboljim, ali i cijeloj našoj sportskoj obitelji pred kojom je još jedna uspješna sportska godina - istaknuo je predsjednik Športskog Saveza općine Čapljina.

- Naša je općina pravo sportsko čudo, jer su rijetki primjeri u BiH da na ovako malom prostoru tako uspješno djeluje toliko velik broj sportaša pojedinaca i klubova - istaknuo je načelnik Vidić.

Stručno povjerenstvo sastavljeno od sportskih novinara i istaknutih sportskih djelatnika bodovalo je sukladno pravilniku sve uspjehe. U kategoriji najboljeg juniora nagrada je uručena Valentinu Jurkoviću, mladom košarkašu Čapljina Laste koja je već nekoliko godina među pet najboljih ekipa u BiH. Ove je godine ekipa dosta pomlađena, a upravo Valentin Jurković predvodi val mladih domaćih igrača, koji su i budućnost ovog kluba. Za najboljeg trenera općine Čapljina u prošloj 2012. godini izabran je Dragan Suton, trener rukometnog kluba Čapljina koji je pravi hit ovogodišnjeg izdanja rukometne Premijer lige. Nakon što su na superioran način osvojili naslov prvaka 1. lige FBiH čapljinski su rukometaši i u Premijer ligi nastavili s odličnim izdanjima. Nagrada u kategoriji najbolje turnirske momčadi pripala je malonogometnoj momčadi “Čapljina I”, koja je bila pobjednik malonogometne Lige mjesnih zajednica Čapljina, a onda je predstavljala općinu na završnici malonogometne Lige Hercegovine u Stocu. Najbolji muški sportski kolektiv u 2012. godini je HRK Čapljina, a nagradu je primio predsjednik kluba Marin Krešić. Predsjednik HRK Čapljine je zbog zauzetosti trenera Sutona (rukometaši Čapljine su imali završni trening pred važno gostovanje u Gradačcu) primio i pehar i plaketu za najboljeg trenera. Za najboljeg sportaša općine Čapljina proglašen je Nikola Matić, natjecatelj Kick boxing kluba Sensei Čapljina, iza kojeg su brojni naslovi prvaka BiH, ali i Balkana i Europe, te visoki plasmani i na svjetskim prvenstvima. Nakon uspjeha u Kick boxingu Matić je u istom ritmu nastavio karijeru u boksu, a već u prvoj polovini ove godine pred njim su brojni nastupi u BiH i šire u Europi.

Zahvala na potpori

- Hvala treneru Lubini i svima koji me cijelo vrijeme prate i podržavaju, a velika mi je čast primiti ovo priznanje za najboljeg sportaša. Nadam se da ću svojim radom i rezultatima sve to i opravdati u ringu - poručio je Nikola Matić. Posebna priznanja za zasluge u promoviranju sporta i općine dobili su Damir Obad (Nogometni klub Čapljina), Ženski odbojkaški klub Čapljina, Ivana Bule (HOK Čapljina), mlada tenisačica Jelena Đordan, Luca Ivanković (košarkaška reprezentativka Hrvatske), Nikica Jelavić (Gabeljanin u dresu engleskog Evertonu) i posthumno Andrija Anković (legenda GOŠK-a i Hajduka te zlatni Olimpijac). U glazbenom dijelu programa sudjelovali su pjevači Darko Šutalo Rahan i Pero Križanović te muška klapa Trebižat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije