ETNOFEST NEUM

Mate Bulić i Maja Šuput duetom izazvali ovacije publike u Neumu

Neum 4
21.08.2012.
u 11:01

Na festivalskoj pozornici Mario Rucner vozio Kawasaki, a Dario Plevnik s pratnjom na pozornicu iznio veliki Gospin kip

Bio je to još jedan vrhunski glazbeno-scenski spektakl. Svi su složni u toj ocjeni 17. izdanja tradicionalnog Hrvatskog glazbenog Festivala Etnofest NEUM koji je i ovoga puta okupio dio glazbene i pjevačke kreme iz BiH i Hrvatske.

“Ovo je jedini festival u BiH i Hrvatskoj koji nema natjecateljski karakter pa su onda i izvođači dosta opušteniji i sve vodi jako dobroj atmosferi. Ovaj festival predstavlja dobro druženje, zabavu, pri čemu se uvijek promoviraju brojni hitovi na domaćoj glazbenoj sceni”, govori nam direktor ovog festivala Tomislav Šojat, dok iza velike pozornice na plaži hotela “Zenit” razmjenjuje ocjene i mišljenja s brojnim hrvatskim pjevačkim zvijezdama koje su čekale, ili pak završile svoje nastupe.

A iza te festivalske pozornice bilo je jako živo i prometno, a svoje oduševljenje nisu krili Livio Morosin, Dražen Žanko, Željko Krušlin Kruška, Pero Križanović, Zdenko Damjanović, Dario Plevnik, Mario Rucner, Ivana Banfić, Siniša Vuco, Mate Bulić, Maja Šuput … Upravo su Maja Šuput i Mate Bulić izazvali pravi delirij u publici, a osobito među svojim brojnim obožavateljima koji su ih i dugo nakon nastupa prosto opsjedali za potpise i zajedničko fotografiranje. “Djeco dajte molim vas moram ići, ne mogu stajati na nogama, evo još pet minuta i gotovi smo”, vikala je zgodna Maja toj vojsci svojih mladih obožavatelja koji su je okružili i blokirali da se prosto nije mogla pomaknuti s mjesta. “Prvi sam put na Etnofestu, ali ne i u Neumu i Hercegovini koji me prosto oduševljavaju. Nemate pojma kako mi je drago kada vidim da publika ovdje u Neumu i Hercegovini s toliko emocija i ljubavi dočekuje moj i Matin duet. Ovo je zaista nešto predivno i eto nas i iduće godine“, rekla nam je Maja u trenucima kada se uspjela bar malo odmaknuti od svojih upornih obožavatelja. “A što dodati nakon Majine izjave i ovoga što smo vidjeli i doživjeli ovdje večeras u Neumu. “Tu sam već godinama i osjećam se kao doma, a sada mi je posebno drago zbog ovog nastupa s Majom“, istaknuo je za Večernjak legendarni Mate Bulić nakon što je s Majom Šuput na pozornici od brojne publike ovacijama nagrađen za pjesmu “Dvije lude“. A da im je Neum uvijek velika inspiracija potvrdili su nam i Pero Križanović, Dražen Žanko, Ivana Banfić, Siniša Vuco, Livio Morosin. A i na festivalskoj pozornici je bilo jako zanimljivo, a scenski na trenutke i spektakularno.To se posebno odnosi na nastup Maria Rucnera koji je po pozornici vozio svoj motocikl Kawasaki te onda svirao uz pratnju vatrene suradnice - plesačice.

Dojmljiv je bio i nastup Daria Plevnika i KUD-a “Tamburica“ Velimirovac koji su na pozornicu nosili veliki kip Gospe i upaljene svijeće u rukama…

A sve nazočne na početku je pozdravio neumski načelnik dr. Živko Matuško koji je istaknuo kako je Etnofest Neum pravi pečat hrvatske glazbene scene, bez obzira s koje strane granice dolaze izvođači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?