Još se ništa ne zna

Marina Čilića čeka Cincinnati, ali i Hrvatski teniski savez

'Marin Cilic in during his match against Tomas Berdych at the AEGON Championships at The Queen\'s Club, London.Photo: Press Association/PIXSELL'
'Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL'
10.08.2013.
u 08:57

Neslužbeno smo doznali da je Čilić otputovao u SAD. Valjda će i zaigrati uskoro, samo je pitanje hoće li to biti već u Cincinnatiju

Nakon otkazivanja Montreala, Marin Čilić trebao bi nastupiti na turniru iz kategorije Masters 1000 u Cincinnatiju (tvrda podloga, 3,2 milijuna kuna) koji počinje u ponedjeljak. Naš najbolji tenisač postavljen je za 12. nositelja, no u glavnom turniru je još uvijek i kažnjeni Viktor Troicki tako da to ništa ne znači.

U ITF-u je i dalje velika konspirativnost glede Čilićeva slučaja. Nema nikakve službene obavijesti, čak ni takve koja bi govorila o eventualnom pokretanju postupka protiv Čilića zbog visoke razine glukoze koju je kod njega pokazao antidopinški test na turniru u Münchenu. Navodno ne žele objavljivati imena sve dok se igraču ne dokaže krivica. A ako se ne dokaže? U tom slučaju će vjerojatno kao objašnjenje Marinova neigranja ostati njegova ozljeda koljena. Teoretski se može postaviti pitanje je li onda i Nadal pauzirao šest mjeseci zbog ozljede koljena ili je u pitanju bilo nešto drugo. Ne gube li ITF i ATP na taj način vjerodostojnost? Ako se istinski žele boriti protiv dopinga, onda bi morali biti transparentniji prema javnosti. Željnije od organizatora u Cincinnatiju Čilićev povratak na teren iščekuju u HTS-u. Jer termin susreta s Velikom Britanijom u Davisovu kupu (od 13. do 15. rujna u Umagu) sve je bliži a izbornik Željko Krajan ne zna može li računati na Čilića ili ne (s Ivom Karlovićem kao mogućom zamjenom još nitko nije kontaktirao).

– Nemamo nikakve informacije o Čiliću. Nisam se čula s njim i ne znam u kojoj je to fazi – kazala je izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić.

Neslužbeno smo doznali da je Čilić otputovao u SAD. Valjda će i zaigrati uskoro, samo je pitanje hoće li to biti već u Cincinnatiju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije