Međugorac bolji od Haasea

Marin Čilić spasio umaški turnir od katastrofe

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.07.2011.
u 23:17

S pobjedom nad Nizozemcem Haaseom (4:6, 6:4, 6:3), Marin Čilić spasio je umaški ATP turnir od katastrofe. Nakon pet eliminacija, Međugorac je jedini hrvatski tenisač koji je u Umagu prošao prvi meč

Priznaje Marin da je osjećao pritisak, ali ne zbog toga što je ostao jedina hrvatska nada i što ga ovdje nije bilo četiri godine.

- Više je to bilo zbog toga što sam otvorio turnir tek u četvrtak, ne sjećam se kada mi se to dogodilo, a suparnik je već odigrao jedan meč pa je imao bolji osjećaj za uvjete igre. Srećom, publika me digla u odlučujućim trenucima drugog seta. U prvom setu Haase me odgurnuo od osnovne crte, no u nastavku je bilo puno bolje - kazao je Marin.

Imao je Čilić u trećem setu 4:2 i tri break prilike, ali ih nije iskoristio, što ga je pokolebalo.

Dobro vraćao servise

- Sjetio sam se tada par mečeva koje sam izgubio unatoč takvom vodstvu. Ovdje protiv Vavrinke i u Šangaju od Berdycha. Srećom dobro sam vraćao servise, kretao sam se dobro i zadržao koncentraciju - kazao je Marin koji će danas u 3. kolu (17.30) igrati protiv Seppija.

U međusobnim dvobojima Čilić je slavio dvaput, a Talijan četiri puta.

- On igra klasičan zemljaški tenis, bez pogrešaka, ali i bez ekstra udaraca koji bi ga učinili iznimno opasnim. Posljednji put izgubio sam od njega uvjerljivo (op.p.2:6, 2:6) pa iz toga meča ne mogu izvući ništa. No, dobar pokazatelj mi je to što sam i ovdje i na turniru prije Umaga uspijevao pobijediti i nakon izgubljenog prvog seta. Nisam psihički padao u tim situacijama. Prihvatio sam da ti u meču ne ide uvijek sve od ruke.

Branitelj naslova Ferrero na takav je način pobijedio Ljubičića što je proslavio igranjem golfa u Savudriji.

Ferrero često igra golf s Nadalom

- Golf igram kada god mogu, hendikep mi je sedam, a često igram s Nadalom.

Golf je tenisačima nudio i bivši direktor i otac turnira Slavko Rasberger kojeg već dvije godine nema na terenima Stella Marisa. Premda mu šalju pozivnice on ne dolazi na mečeve jer mu se ne sviđa način na koji su ga se riješili čelni ljudi vlasnika turnira (Istraturist i Zagrebačka banka).

- Ne mislim da mi je tamo mjesto. Ne želim da ikoga iritiram svojim pojavljivanjem. Novinare ne odbija, ali za javnost ne želi govoriti prije nego što navuče diplomatske rukavice u što umiješa i odvaganu količinu sarkazma.

Na pitanje kako mu se čini turnir, dvije godine nakon što ga je morao napustiti, odgovara:

- Mislim da je bolji nego kada sam ga ja vodio i da će biti sve bolji. Ne bi vlasnici turnira mijenjali direktora s namjerom da se turnir pogorša - objašnjava Rasberger.

Rezultati – 2. kolo: Starace – Chela (1) 6:4, 4:6, 7:5, Seppi (7) – Junqueira 7:5, 6:1, Fognini (6) – Rochus 6:4, 6:1; parovi: Bolelli/Fognini – Dodig/Veić 6:4, 2:6, 17:15, Čilić/Zovko – Friedl/Skoch 6:3, 6:0.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije