Loš posao tužitelja

Manjkava optužnica protiv Jamba vraćena na doradu

Stipe Gabrić Jambo
Grgo Jelavić/PIXSELL
05.02.2013.
u 16:36

Općinski sud u Metkoviću vratio je tužiteljima na doradu optužnicu protiv Stipe Gabrića Jamba i Milorada Dodiga zbog nenamjenskog trošenja novca.

Općinski sud u Metkoviću vratio je tužiteljima na doradu optužnicu protiv Stipe Gabrića Jamba i Milorada Dodiga zbog nenamjenskog trošenja novca.

Riječ je o novcu koji je Grad Metković dobio prije osam godina kao obeštećenje poljoprivrednicima zbog šteta koje im je nanijela suša. Prema optužnici vraćenoj na doradu Namjenski je potrošeno oko milijun kuna, a Jambo je optužen da je 4,55 milijuna kuna potrošio nenamjenski. Sama kaznena prijava za slučaju "suša", datira od 4. kolovoza 2004. godine, a postupak je pokrenuo tadašnji povjerenik Vlade za Metković Ivica Vidović.

Općinski sud u Metković na svojim stranicama je objavio opsežno obrazloženje zašto su Općinskom državnom odvjetništvu vratili optužnicu. Smatraju da u "u postupku vođenja istrage nije u dovoljnoj mjeri razjašnjeno činjenično stanje po predmetnoj optužnici" te navode što se mora napraviti u dopuni istrage. Traže da se Gabrića ispita u vezi navoda iz optužnice, da se pribavi popis i ispita 161 osoba koje su, po optužnici Jambo i Dodig nadopisali za pomoć za štetu od suše, pribavi zapisnik sa sjednice Poglavarstva Metkovića 17. prosinca 2003. godine te pribave materijale Povjerenstva za štetu Grada Metkovića na temelju kojih je donesena odluka.

"Upravo zbog kvalitativno i kvantitativno neadekvatnog vođenja istrage, a shodno tom i manjkave optužnice, neovisno o posrednom pritisku na pojedine članove vijeća, jedini opravdan i zakonom sukladan postupak jeste vratiti optužnicu ODO Metković radi dopune istrage, te tek kada se provedu naprijed navedeni dokazi, sud će donijeti odluku o uloženim prigovorima", piše u zaključku obrazloženja kojeg je 1. veljače potpisao predsjednik Vijeća Davor Bebić.

>>Jambo: Ne postoji veća pljačka od pljačke što je provodi bijeli Zagreb

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije