Nevolje s jahtom

Mamićev sin dužan 1,2 mil. kuna za carinu i porez s kamatama

mamić (1)
Pixsell
06.07.2010.
u 00:02

Kamate se računaju od dana uvoza do dana plaćanja carine i poreza, a M. Mamić danas nije odgovarao na pozive...

Dokaže li se Mariju Mamiću, sinu šefa Dinama Zdravka Mamića, da je jahtu Malucivu umjesto za iznajmljivanje, za što ju je registrirao pri uvozu pa nije platio carinu i porez, upotrebljavao u privatne svrhe, državi će morati platiti, izračunali smo, 800.000 kuna samo za carinu, trošarinu i razliku PDV-a. Tom iznosu treba pribrojiti i kamate koje se zaračunavaju od dana uvoza jahte do dana plaćanja spomenutih stavki.

Kamate bi samo do ovog trenutka mogle iznositi oko 400.000 kuna, što znači da se Mamićev dug državi penje na 1,2 milijuna kuna. Tom iznosu pak treba pribrojiti i kazne koje će Mamić morati platiti, dakako dokaže li mu se da je u prekršaju, a koje iznose i do 900.000 kuna. U Carinarnici Zagreb danas je pak Mariju Mamiću predan zapisnik o carinskom nadzoru, a on ima pravo u roku od osam dana na njega podnijeti prigovor. Odbaci li Carinska uprava njegov prigovor, izdat će rješenje o carinskom i poreznom dugu na koje Mamić opet u roku od 15 dana ima pravo na žalbu.

Carinsko-upravnim postupkom pak određuje se visina kazne zbog prekršaja, odnosno nepoštovanja zakona. Na Mamiću je da odluči hoće li podnositi prigovore i žalbe, odnosno dokazivati da se jahtom koristio za iznajmljivanje ili će pak procijeniti da mu je možda jeftinije platiti nego voditi daljnje postupke.

Mario Mamić danas nije odgovarao na telefonske pozive pa nismo mogli čuti što kaže na carinski nadzor koji se provodi nad njegovom jahtom kojom se do daljnjeg ne smije koristiti.

Jahta Maluciva, kako smo već pisali, sada vrijedi oko pola milijuna eura, ali je plaćena znatno više. Obitelji Mamić Maluciva nije prva jahta, otac Zdravko dosad ih je već promijenio nekoliko.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?