kronologija okršaja

Mamić počeo, premijer Milanović nastavio vrijeđati

'16.03.2013., Zagreb - Nakon ispitivanja na Zupanijskom sudu, sutkinja je pustila Zdravka Mamica da se brani sa slobode. Zdravko Mamic s pijateljicom Izabelom Ninom Kraus. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/4
Autori: vmo/VLM, mš/VLM
18.03.2013.
u 21:31

Sve je počelo 15. ožujka kad je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić izvrijeđao ministra Željka Jovanovića i pokrenuo lanac reakcija.

Posljednjih par dana obilježili su verbalni okršaji na hrvatskoj javnoj i političkoj sceni. Sve je počelo sa Mamićevim "prebrojavanjem" krvnih zrnaca ministra Jovanovića, a završilo sa Milanovićevom konferencijom za novinare u kojoj je teško pronaći onoga koga nije kritizirao.

15. ožujka - Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić izvrijeđao ministra Željka Jovanovića i pokrenuo lanac reakcija. Među prvima ga je osudio predsjednik RH Ivo Josipović.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević na skupu u Slatini izjavila da su svi koji nisu Hrvati gosti u Hrvatskoj, što je naišlo na osudu.

16. ožujka - Kritizirajući izjave Ruže Tomašić, Milanović je spomenuo građanski rat, što je Nova TV objavila uz tvrdnju da je Domovinski rat premijer nazvao građanskim.

17. ožujka - Milanović ujutro žestoko napada Novu TV i objašnjava da Domovinski rat nije nazvao građanskim. Usput desetak minuta docira novinarima.

Osim braniteljskih udruga, više lokalnih ogranaka HDZ-a napada Milanovića zbog izjave o građanskom ratu. Komunikolozi analiziraju njegov istup. Mirela Španjol Marković kaže da je loš komunikator.

18. ožujka - Konferenciju za medije Milanović iskoristio za obračun sa svima koji su ga kritizirali proteklih dana, kao i s onima koji su upozoravali na njegove mane i pogreške u izjavama.

>>Milanović: Crnokošuljašima se dopušta da klijaju na neistini!

>>Jovanović: Tužit ću Mamića zbog govora mržnje

>>Mamić: Ispričavam se svim Srbima, cijenim vaš narod!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?