Presuda

Maloljetniku dvije godine nadzora jer je ubio prijatelja

Kuća
12.03.2013.
u 09:55

Nesretni slučaj 
dogodio se 3. kolovoza 2011. godine

Osnovni sud u Mrkonjić Gradu izrekao je odgodnu mjeru pojačanog nadzora socijalnog staranja maloljetnom D. K. iz Mrkonjić Grada, optuženom za “nehajno lišenje života” svog najboljeg prijatelja, 16-godišnjeg Aleksandra Rožića, kojega je nesretnim slučajem ubio 3. kolovoza 2011. godine.

Pod nadzorom


Kako je potvrđeno u sudu, on će između šest meseci i dvije godine biti pod nadzorom socijalnog djelatnika. Odgojne mjeru svakih šest mjeseci preispitivat će ovaj sud, i to uz pomoć socijalnog radnika. - U prisustvu optuženog, njegove majke i branitelja pred sudom su izvedeni dokazi, koje je tužitelj prikupilo, ali i mišljenje i preporuke Centra za socijalni rad u Mrkonjić Gradu, a potom je izrečena odgojna mjera pojačanog nadzora - rekao je sudac Safet Šljivo.

Raspust kod bake


Podsjetimo, nezapamćena tragedija dogodila se u selu Gornji Graci kada je D. K. u igri s automatskom puškom M70 nehajno ubio svog prijatelja Rožića, koji je iz Austrije došao provesti raspust kod bake. Dječaci, među kojima je bio i 17- godišnji R. K. , na računalu su se igrali u sobi dok je majka D. K. čuvala krave na njivi. U jednom trenutku razigrani D. K. je otišao u potkrovlje kuće gdje je pronašao pušku i donio je u sobu kako bi je pokazao vršnjacima. Više puta je repetirao oružje kako bi izizbacio metke. Potom je skinuo i okvir, misleći da je puška prazna, povukao je okidač. Ispalio je jedan metak koji je nesretnog Rožića pogodio ispod vrata. On je hitno prevezen u Dom zdravlja u Mrkonjić Gradu, ali je podlegao odmah po prijemu. Koliko je hitac puške bio ubojit, svjedoči i podatak da je zrno prošlo kroz nesretnog Rožića, a potom je probilo prozor i stolariju na sobi i završilo izvan kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije