pakistan

Maloljetna kršćanka puštena uz jamčevinu od 8300 eura

rimsha,prosvjed
AFP/PIXSELL
07.09.2012.
u 11:42

Rimsha Masih (14) ipak nije palila Kuran - zapaljene stranice podmetnuo joj je imam

Nakon što je pakistanska policija uhitila imama Hafiza Mumameda Kalida Chishtija, koji je lažno optužio maloljetnu kršćanku Rimshu Masih za blasfemiju protiv islama te nakon njegovog priznavanja kako je ustvari on strgao stranice svete knjige Kuran te ih zapalio i ugurao u njezinu torbu, sud je donio odluku kako će danas 14-godišnjakinju uz jamčevinu od 8300 eura pustiti na slobodu.

>> Imam djevojčici u torbu podmetnuo spaljene listove Kur'ana

Naime, djevojka Rimsha Masih uhićena je 16. kolovoza nakon što ju je prijavio upravo Kalid Chishti navodeći kako su je susjedi zatekli da pali stranice Kurana. U Pakistanu se za takvo dijelo kažnjava smrtnom kaznom jer se po islamskom shvaćanju za svaku osobu koja blati proroka Muhameda ili ošteti svetu knjigu Kuran izda fetva (vjerska obaveza) koja ju osuđuje na smrt.

Aktivisti za ljudska prava koji su prisustvovali ročištu izrazili su zadovoljstvo sudskom odlukom te se nadaju kako će Rimsha Masih biti oslobođena svih optužbi, iako joj nitko neće nadoknaditi strah i pakao kroz koji je prošla u tom vremenu dok je boravila u ozloglašenom zatvoru u blizini malog sela Adila, u kojem iza rešetaka borave kriminalci najgore vrste, poput terorista i nemilosrdnih ubojica.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

MA
malena27
13:55 07.09.2012.

A sto ce se desiti sa imamom? Hoce li on biti osuden na smrtnu kaznu? Palio je Kuran za ne?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije