Višestruko slavlje

Malo toga se može učiniti s proračunom kojim se raspolaže

Kreševo
16.08.2013.
u 09:49

Iako je proračun “sirotinjski“, ipak je učinjen uspjeh, primjerice dodijeljeno je 30 stipendija

Brojni sportski i kulturni sadržaji bili su dio programa obilježavanja Dana općine Kreševo koji se slavi 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe.

O urađenom u proteklih godinu dana, te planovima rada za iduću godinu bilo je govora na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je u Domu HKD “Napredak“ održana uoči Dana općine. “Nisam zadovoljan urađenim u proteklih godinu dana. I ja i moji suradnici mogli smo više i bolje. No, svakako treba imati u vidu i činjenicu da se aktualna ekonomska kriza odrazila i na stanje u Kreševu te zaustavila većinu planiranih projekat. Ipak, uz više međusobnog poštovanja i zajedništva, uvjeren sam da možemo učiniti puno više za dobrobit zajednice”, istaknuo je, uz ostalo, na sjednici Zdravko Miličević, načelnik općine Kreševo. Bez obzira na političku opciju kojoj pripadaju, svi predstavnici općinske vlasti slažu se u jednom; s proračunom od 1,36 milijuna maraka malo se toga može uraditi. Načelnik općine ovakav je Proračun je nazvao sirotinjskim, a s njim se složio i Nikica Tomić (HDZ BiH), zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća. “S ovakvim proračunom možemo podmiriti samo najosnovnije potrebe. Što se OV Kreševo tiče, ono je formirano u studenom prošle godine i dosad je održalo sedam sjednica na kojima smo donosili odluke na dobrobit svih stanovnika Kreševa“, kaže Tomić. Kao najveći problem Kreševa naveli su nezaposlenost, iako je ova općina po broju nezaposlenih u SBŽ-u pri samome dnu, a kao prioritet navedeno je stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta. Među uspjesima ostvarenim u prošloj godini, općinski čelnici naveli su dodjelu 30 stipendija studentima, zapošljavanje 22 volontera u općinskim tijelima vlasti te formiranje Centra za razvoj općine, ali i pokretanje nekih infrastrukturnih projekata poput gradnje ceste prema Deževicama. U povodu Dana općine dobijeljene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?