Premijer liga BiH

Malo tko će promijeniti klub, veliki promet samo preko medija

nksiroki
TOMISLAV MILIĆEVIĆ
28.12.2010.
u 09:53

Prema napisima, na Koševu neće ostati gotovo nitko, većina boljih igrača mijenja sredine, a unatoč pisanju medija Varea ipak ostaje na Pecari

Iako traje stanka, u medijima ne nedostaje vijesti iz najpopularnijeg sporta, uglavnom bombastičnih. Lakovjerni ih prihvaćaju ‘zdravo za gotovo’, oprezni ih primaju s velikom rezervom.

Slučaj Džeko

Uzmimo slučaj s Edinom Džekom, koji je u posljednjih mjesec-dva po novinskim napisima prelazio, prešao, pred prelaskom, ‘na korak’ od Chelseaja, oba Manchestera, Reala. Liverpoola, Bayerna, Barcelone, Intera, Juventusa, Milana i... I, možda smo još nekoga od najuglednijih klubova svijeta zaboravili. Kad sveznajućuim novinarima nestane inspiracije o Džeki (koji je i dalje član Wolfsurga), pozabave se zvijezdama i zvjezdicama ‘sitnog zuba’. Tu se mašta razigra, pa polete poluistine. U svemu se napiše i poneka stvarnost. Grabežljivci, manje ili više vični peru, više su inspirativni što su igrači o kojima pišu bolji, ili barem klubovi iz kojih su poznatiji i medijski zanimljiviji. Nakon što je lanserima senzacija propala vijest da Argentinac Varea prelazi u Hajduk, sad ga s Pecare sele u novosadsku Vojvodinu. A u sarajevski Olimpic mediji su smjestili dvojicu zanimljivih igrača, obojicu bivših članova slovačke Žiline.

- Vidim da mi se ime povlači po novinama, objavljuju se čak i moje izjave. Kao, sigurno potpisujem za Olimpic. Ne samo da od toga nema ništa i da ni s kim nisam pregovarao, nego u Olimpic neće ni moj bivši suigrač iz Žiline Eldar Hasanović, sada član Veleža. Ostajem u Varaždinu, gdje sam jesenas bio standardan, nadam se da ću biti i na proljeće. Ovakvi mi napisi samo štete, rekao nam je lijevi bočni u momčadi trenera Samira Toplaka.

Igrači Sarajeva

Čini se da su medijima zanimljivi igrači Sarajeva. Ne bez razloga, jer se zna da su igrači s Koševa ljuti na klub zbog neisplaćenih dugova, pa žele promijeniti sredinu. Ipak, teško je vjerovati da Kojaševića ‘pod svaku cijenu’ u svoje redove želi Dinamo i turski Rizespor. Navodno mađarski Debrecen sve čini da nagovori veznjaka Sarajeva Hamzagića da potpiše za njih... Novine s Koševa još seljakaju Muharemovića, Hadžića, Gutića, Jahovića, Arsenijević će ‘sigurno u Grčku’... Ipak, moglo bi biti istinito da će Džakmić u Južnu Koreju (Gangvon). S Grbavice navodno sigurno odlazi vratar Šehić, te napadač Rovčanin. Čelik bi rado napustili Nemeljaković, Adilović i Purić. Jamak je već “pobjegao” iz Zenice i vratio se na Grbavicu, čak odigrao za Željezničar neke malonogometne utakmice.

-Jamaka čeka kazna. On ima ugovor s Čelikom, nismo mu dopustili igrati za

Željezničar, kaže Šabić, sportski direktor Zeničana.

Borčeva blagajna nije ‘paučinasta’. Borac zimuje na čelu ljestvice, a trener Jagodić najavljuje još pojačanja. Pričice o odlasku Puzigaće, Stančeskog, Vukelje i Muminovića past će u vodu, jer svi imaju ugovore. 

Možda Borac ipak ostane bez najboljeg igrača Trivunovića, ali samo ako njegov budući klub uplati na račun Banjolučana 150 tisuća eura.

Varea ostaje u Širokom

U Slobodi je najavljen sastanak Odbora za hitnost, koji treba imenovati novog predsjednika i druga tijela. U Veležu je održana izvještajno-izborna skupština i izabran novi upravni odbor. Ako netko misli da su time u Vrapčićima riješeni problemi, vara se. Igrači su se već razbježali, ne zna se tko će biti novi trener, navijači će, čini se, i dalje bojkotirati utakmice.

Koliko su vijesti o silnim odlascima s Koševa točne, možda se najbolje da iščitati iz izjave trenera Varešanovića da svi igrači imaju čvrste ugovore i da nigdje ne mogu bez ispisnice. Postoji ‘kvaka’ – Sarajevo svojim igračima duguje lijepe svotice, pa bi oni do ispisnice mogli tužbom. Možda se sve riješi na skoro najavljenoj Izvanrednoj skupštini kluba, koja se ovih dana treba održati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije