Sarajevo

Mafijaška pucnjava

Biber
06.07.2012.
u 10:44

Pucano iz vozila u pokretu na kafić pun gostiju pa umjesto “mete” u stopalo pogođen njegov prijatelj

Policija sumnja da je 34- godišnji Silvad Lilić zvani Buco iz vozila u pokretu preksinoć oko 19.45 sati, pucao u pravcu kafića Promenada u Ulici Ferhadija, usred Sarajeva, i tom prilikom ciljao u izvjesnog Bibera pa u lijevo stopalo pogodio Ismara Ž. (35) s kojim je Biber sjedio u vrtu kafića.

Sve za otpust

Buco je već od ranije evidentiran u policiji. Silvad Lilić osuđivan je za oružane pljačke, a dulje vrijeme je proveo i u KPZ -uZenica. Naime, Buco je proveo više od osam godina u zatvoru, gdje je pisao svoju molbu za uvjetni otpust: Osuđen sam 2001. godine zbog pljačke pošte na Alipašinom polju, na devet godina zatvora. Tada sam bio mlad i glup, te htio glumiti mangupa. Znam da sam pogriješio, a ta pogreška me skupo koštala. Moja majka je vratila novac koji je stečen kaznenim djelom, a ja sam morao biti kažnjen zbog svoje gluposti. Ležao sam u zeničkom zatvoru, a 2003. godine, da bih stekao klasifikacijsku skupinu A počeo sam raditi u stolariji. Malo poslije toga sam se ozlijedio na stolarskom stroju i ostao trajni invalid. Tada je sudski vještak dokazao da je stroj bio neispravan i poslije mog oporavka stječem skupinu A, i nastavljam raditi lakše poslove. Tamo završavam i osnovnu, ali i upisujem Srednju prometnu školu, smjer vozač.

Ozljeda na radu

Zahvaljujući mom zalaganju u radu i ponašanju, bivam prebačen u poluotvoreni tip KPZ-a Sarajevo. Tamo nastavljam s A skupinom i školovanjem, a od Uprave bivam često nagrađivan s dopustima, koje redovito provodim u krugu obitelji, točnije s majkom, koja živi sama, i djevojkom.Taxi vozač Sve troškove mog školovanja snosi moja majka, koja radi kao taxi-vozač punih 40 godina. Po mom izlasku iz zatvora, ona automatski ide u mirovinu, jer ima 64 godine starosti, a licencija čiji je ona vlasnik zakonski prelazi na mene, i ja počinjem s radom. Planiram i osnovati bračnu zajednicu s djevojkom, s kojom sam zaručen već tri godine, ispričao je za BUM Silvad Lilić i dodao da je skoro izgubio svaku nadu da bi mu zatvorska kazna mogla biti smanjena, zapravo preinačena u uvjetnu. Kaže da ga boli i to što čuje, da se priča o plaćanju slobode, jer on nema novca, kojim će kupiti prijevremenu slobodu i dodaje, da, ako ne dobije uvjetni otpust, neće posustati.

- Izdržao sam u zatvoru osam godina, pa izdržat ću i tih jedanaest mjeseci, jer znam da me vani čeka majka, djevojka, sestre. Čeka me jedan normalan život, a dok se to ne desi, trudit ću se da i dalje budem uzoran i čestit prema ljudima, koji rade u KPZ-u Sarajevo. Kao maloljetnik sam izgubio obraz, pa sam ga uspio vratiti… Sada kad bi i glava pala, ne bih ga dao, kaže Lilić na kraju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije