SUKOB

Logoraši optužili Heleza za skrivanje zločinaca i traže ostavku

helez
VL FOTO
21.01.2012.
u 11:03

Branitelji ogorčeni izjavama ministra koji bi ih navodno trebao zastupati

U povodu optužbi ministra za pitanja branitelja Federacije BiH Zukana Heleza koje je izrekao na račun predsjednika HVIDR-e u Bugojnu Mire Zelića, koji je ujedno i bivši logoraš, oglasili su se iz Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HVO-a.

- Mogu samo reći kako Helez laže, te radi sve to u funkciji obrane svoga savjetnika Besima Hodžića koji je Zelića i ostale Hrvate u logorima mučio. Na ovaj način želim stati iza Zelića i pozvati Heleza da podnese ostavku. Pozivamo i zastupnike u Parlamentu i pokrenu postupak smjene Zukana Heleza. Ljudi s razmišljanjima kakva Helez ima ne bi smjeli ni prolaziti pored Ministarstva za branitelje, a ne biti na čelu jedne takve institucije, rekao je predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HVO-a Mirko Zelenika. On je već u nekoliko navrata tražio Helezovu ostavku, osobito zbog činjenice da Federalno ministarstvo za pitanja branitelja nelegalno mijenja okolnosti stradavanja hrvatskih logoraša te negira činjenicu da je Armija BiH imala stotine logora u kojima su bili zatočeni Hrvati i Srbi i u kojima su počinjeni brojni zločini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?