EUROPSKA LIGA

Llorente dobio dvoboj s Raulom, Athletic praktički u polufinalu

Fernando Llorente
Reuters
29.03.2012.
u 22:58

Osim golijade u Gelsenkirchenu, ostale tri utakmice četvrtfinala Europske lige završile su rezultatom 2:1

U četiri ogleda četvrtfinala Europske lige palo je čak 15 pogodaka, od čega šest u Gelsenkirchenu! Domaći Schalke poražen je od Athletic Bilbaa, u sjajnoj utakmici punoj preokreta.

Preko sjajnog Llorentea gosti su poveli u 20. minuti, a samo dvije minute trebalo je 34-godišnjem, ali bezvremenskom Raulu da uzvrati. Španjolski kapitalac u 60. je zabio za 2:1 vodstvo, no tada je krenuo niz njegovih zemljaka. Llorente je izjednačio na 2:2 u 60. minuti nakon čega se obrana Schalkea potpuno raspala. De Marcos je donio vodstvo u 80., a u drugoj minuti sudačke nadoknade Munian zabija za konačnih 4:2. Za momčad iz Bilbaa to je gotovo sigurno polufinale.

- Schalke je odigrao dobru utakmicu, ali koštala ih je nespretnost vratara te je Athletic zabijao iz polušansi - komentirao je Goran Vlaović.

Ostale tri utakmice završile su istim rezutatom

Atletico Madrid na domaćem je terenu pobijedio Hannover sa 2:1 pogocima Falcaa (9') i Salvija (89') dok je za Nijemce zabio Diouf u 38. Alkmaar je kod kuće slavio protiv Valencije 2:1 (Holman 45', Martens 79'/Topal 51'), a Sporting je u Portugalu s istim rezultatom pobijedio Metalist Harkiv (Izmailov 51', Insua 64'/Xavier 90').

Uzvrati su za tjedan dana.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije