Ivan Ljubičić o velikoj Federerovoj pobjedi u Londonu

Ljubo: Roger u sebi ima još par Grand Slamova

'This multiple exposure image shows Switzerland\'s Roger Federer (L) and Spain\'s Rafael Nadal preparing to serve during their singles final tennis match, on the last day of the ATP World Tour Finals,
'GLYN KIRK'
30.11.2010.
u 09:18

No teško će se vratiti na broj jedan ATP liste – smatra Ivan.

– Potpuno sam vratio samopouzdanje. Nema potrebe za promjenama sve dok ovako igram, dok sam zdrav i motiviran. Uživam u putovanjima, mečevima s najboljima, izazovima koje nosi trening. Namjeravam igrati još mnogo godina – poslao je na kraju sezone Roger Federer poruku iz londonske O2 Arene nakon svog petog trijumfa na Mastersu, ovog puta protiv Rafaela Nadala. Velikog suparnika zbog kojeg je tijekom karijere popio previše gorkih pilula...

Pronašao je formulu

Drugi hrvatski reket Ivan Ljubičić, dvostruki sudionik Mastersa (2005. i 2006. godine), uživao je pred TV ekranom u uspjehu svog dobrog prijatelja.

– Roger je tek u 22. međusobnom meču prvi put igrao onako kako bi trebao igrati protiv Nadala. Bio je znatno agresivniji, svojim bekhend-dijagonalama forsirao je Nadalov forhend, što Španjolac sigurno nije očekivao. Nije znao što bi napravio – smatra Ljubo, koji je uvjeren da će Roger još dugo biti pri vrhu.

– On u sebi još ima nekoliko osvojenih Grand Slam turnira, sigurno neće stati na 16 naslova. Iako u 2011. godini Federer puni 30 godina, on ni izbliza nije igrački potrošen. Naime, budući da odigra otprilike 20 turnira godišnje, ima dovoljno vremena za odmor, a pogledate li njegove mečeve, vidjet ćete da su oni prilično kratki. Roger ne ulazi u dulje izmjene, igra brz tenis i odmah pokušava zabiti poen.

Može dugo igrati

– Sve to samo potvrđuje njegove izjave da visoku razinu tenisa može držati još nekoliko godina. No, kad je riječ o povratku na čelo ATP liste, nisam siguran da će uspjeti u tome. Za takav doseg trebat će igrati puno i perfektno cijelu godinu, a to je nešto u čemu prednost ipak dajem Nadalu koji ima dobro raspoređene rezultate tijekom cijele sezone – procjenjuje Ljubičić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije