Svi su u Umagu

Ljubo: Da sam znao da je tako dobro u mirovini, otišao bih i ranije

Ivan Ljubičić (1)
Jurica GaloićPixsell
14.07.2012.
u 08:22

Bavio bih se novinarstvom, svidjelo mi se biti sukomentator na Wimbledonu

Iako je u travnju u Monte Carlu zaključio karijeru, Ivan Ljubičić (33) nije mogao bez Umaga.

Na pitanje je li mu oproštaj od profesionalnog tenisa teško pao, odgovorio je našalivši se:

- Da sam znao da je tako dobro, otišao bih i prije. Potom je dodao: - Malo mi jest čudno, četvrtak je, a ja tek dolazim, no priviknut ću se. A igra mi ne nedostaje, od oproštaja u travnju samo sam dva puta igrao po pola sata i sve me živo boljelo nakon toga. Zaista mi je dosta igranja. Sa svojom sam djecom 24 sata na dan i uopće mi nije dosadno.

Ljubo vjeruje da bi Umag ove godine mogao napokon dobiti hrvatskog pobjednika.

- Vjerujem da Marin može otići do kraja. Ipak je on bio među 10 najboljih tenisača svijeta.

Nakon završetka igračke karijere, Ivan je uplovio u novinarske vode, počeo je surađivati s TV postajom Sky Italia.

- Dan nakon mojeg oproštaja u Monte Carlu pozvali su me na sastanak. Bili su prvi i najozbiljniji i nakon još jednog sastanka brzo smo se našli oko uvjeta i ideja. Dogovorili smo da odradimo Wimbledon, pa ćemo dalje vidjeti. Radio sam vijesti uživo te nekoliko puta bio sukomentator u prijenosima. Sat vremena prije mečeva na središnjem terenu novinar Stefano Meloccaro i ja radili smo uvodne emisije u kojima bismo se osvrnuli na mečeve dan prije i najavili one koji se igraju taj dan. Nakon mečeva imali smo i dodatne polusatne emisije. Zadovoljni su, a i meni se to svidjelo, pa postoji obostrani interes za nastavak suradnje. Ponudili su mi čak da im, osim u tenisu, pomognem i u praćenju nogometa - objasnio je Ljubo.

Hoće li raditi i za US Opena?

-  Oni ne prenose US Open, samo Wimbledon, sve turnire iz kategorije Masters 1000 te Masters u Londonu. Pregovaraju o prenošenju još nekih turnira, ali sljedeći angažman trebao bih imati u Bercyju i na Mastersu u Londonu

Otkrio nam je Ljubo i projekt od kojega puno očekuje.

- Zajedno sa svojim bivšim trenerom Riccardom Piattijem i još nekoliko ljudi stvaramo ekipu koja će pokrivati sve što vrhunski tenisač može trebati, od menadžmenta, kondicije, praćenja na turnirima... To još razrađujemo, ali vjerujem da ćemo do kraja godine imati nešto konkretnije. Usredotočit ćemo se na vrhunske igrače, Seppi će biti jedan od njih - zaključio je Ljubičić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije