Wimbledon

Ljubičić: Uzbuđen sam, prvi put igram na središnjem terenu!

\'03.02.2011., Dom sportova, trg Kresimira Cosica 11, Zagreb - ATP turnir PBZ Zagreb Indoors, Ivan Ljubicic (Hrvatska) - Daniel Brands (Njemacka).   Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.06.2011.
u 10:06

- Sav je pritisak na Murrayu, nije isto igrati u Queen'su i u 3. kolu Wimbledona - smatra Ivan.

- Kad sam izjednačio svoj najbolji rezultat u Wimbledonu, mora da sam ovdje igrao jako dobro - našalit će se na svoj račun Ivan Ljubičić koji će danas kao jedini preostali Hrvat u Wimbleodnu po treći put u karijeri igrati u 3. kolu najvećeg svjetskog turnira. Ukrajinac Sergej Stahovski pao je u 2. kolu u tri seta (6:4, 6:4, 6:2).

Na travi igram najlošije

- Kad smo dolazili na teren, mislio sam da nećemo završiti meč, da ćemo odigrati dva seta, no neću se buniti što nije tako. Počelo je dobro, završilo još bolje. Iako je bilo puno teže nego što to rezultat govori - priznaje Ljubo, koji će se za prvi ulazak u drugi tjedan Wimbledona boriti protiv jedinog aduta domaćina i četvrtog tenisača svijeta Andyja Murraya. Igrali su dosad šest puta, svaki od njih postigao je po tri pobjede. Posljednju je izborio Ljubičić lani u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu (6:3, 6:2). - Moram igrati briljantno da bih ga svladao. Murrayu je trava najbolja podloga, a meni najlošija. Nema pritiska, idem po pobjedu. Neće mu biti lako igrati - jedno je osvojiti Queen's, a sasvim drugo igrati u Wimbledonu, gdje je pritisak na Murraya uvijek ogroman. Nekad se zna nositi s time, a nekad ne - kaže Ivan.

Napad na drugi servis

- Taktika je jednostavna, moram držati svoj servis i napadati njegov drugi servis, koji zna biti mekan. I, naravno, što češće ići na mrežu, što je taktika koja se pokazala dobrom u prošlom meču - najavljuje Ljubičić, koji je posebno sretan zbog jedne stvari.

- Uzbuđen sam što ću najvjerojatnije prvi put u karijeri igrati na središnjem wimbledonskom terenu! Koliko sam puta igrao na tom turniru, a samo sam jednom, i to protiv Tursunova, uspio doći do terena broj jedan. Sigurno je poseban doživljaj igrati na najpoznatijem svjetskom terenu - smatra Ivan.

Najveća je britanska uzdanica svjesna opasnosti.

- Izgubio sam nekoliko puta od Ljubičića i znam da me čeka težak posao. Situaciju posebno otežava to što ima odličan servis kojim može osvojiti puno besplatnih bodova. Meni će biti najbitnije da dobro vraćam Ljubičićev servis, da igram kao što sam igrao u Queen'su. Morat ću biti u boljem izdanju nego u prošlom meču protiv Kamkea, jer Ljubičić će znati kažnjavati sve moje pogreške tijekom meča - kaže Murray.

Susret će prenositi HTV 2.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?