Hrvatski dvojac o Niki

Ljubičić: Nitko na svijetu ne zna o DC-u više od Pilića

'04.12.2005., Bratislava, Slovacka - Hrvatska je pobjedila Slovacku u finalu Davis Cupa. Hrvatska teniska reprezentacija slavi. Ivan Ljubicic, Mario Ancic, Ivo Karlovic, Goran Ivanisevic i Nikola Pili
'Zeljko Lukunic/24sata'
07.12.2010.
u 08:23

Kod njega nikad nije bilo upitno tko će igrati, a kad je i bilo, uvijek je, kao i sad sa Srbijom, pogodio koga postaviti – kaže Ivan.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić bili su Pilićeve udarne igle na putu hrvatskog osvajanja Davisova kupa. Njih dvojica o šjor Niki govore biranim riječima:

– Nitko o Davisovu kupu ne zna više od Pilića. Kod njega nema kašnjenja, zna kako stvoriti timski duh koji je ključ njegove karizmatičnosti. Čovjek zna tenis, i to onaj vrhunski. Kod njega nikad nije bilo upitno tko će igrati, a kada je i bilo, on je uvijek pogodio koga postaviti. Tako je bilo i ovoga puta u slučaju Srbije. Uz to, Niko je jako puno profesionalaca doveo do vrha, a smatram da kad je riječ o stvaranju igrača ima najbolju akademiju u Europi. No, takav rad često nije isplativ i zbog toga mu također treba čestitati – rekao nam je Ivan Ljubičić.

– Slavlje Srbije u Areni vratilo me u Bratislavu, na ono što smo mi napravili. Da smo barem finale igrali kod kuće, slavilo bi se sigurno još i više. Kada Đoković, koji je osvojio Australian Open, kaže da mu je ovo najveći trenutak karijere, onda znamo koliko je to te 2005. značilo svima nama! – kaže drugi bivši Nikin pulen Mario Ančić, koji napominje:

– Rezultati su u sportu mjerilo svega. Niko je bio prvi koji je osvojio Davisov kup s dvije reprezentacije, sada je to uspio i s trećom. Znam koliko je Niko pridonio ovom trofeju, mogu mu samo čestitati kao vrijednom stručnjaku koji je maksimalno posvećen rezultatu, organizaciji. Niko se mnogo puta našao u ovakvim situacijama, zna što igraču treba u određenim trenucima. Važno je da je izbornik psiholog i pravi strateg, a upravo je u tom spoju Niko vrhunski.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije