Barca lovi zaostatak

Liga prvaka: Di Matteu 900.000 eura za naslov!

'Chelsea 1 Barcelona 0 UEFA Champions League. Didier Drogba Credit: The Sun Online rights must be cleared by N.I.Syndication Photo: NI Syndication/PIXSELL'
Foto: 'Richard Pelham/NI Syndication/PI'
1/4
24.04.2012.
u 09:10

Ovo je posljednji prijenos Lige prvaka na Novoj TV, finale iz Münchena prenosit će HTV

Evo prave stimulacije za Roberta Di Mattea: vlasnik Chelsea Roman Abramovič nudi svome treneru nagradu od 750.000 funta ili više od 900.000 eura za naslov europskog prvaka! To je iznos koji je već uoči početka sezone obećan Villas-Boasu, a sugerira kako Abramovič odjednom vidi 41-godišnjega Talijana kao trajno rješenje na klupi londonskoga kluba.

Mnogo toga reći će današnji sraz na Nou Campu u kojem Di Matteo brani 1:0 iz prve utakmice protiv Barcelone i u poziciji je da napravi nezamislivu senzaciju - sa šestom momčadi engleske lige eliminira još uvijek najatraktivniju svjetsku momčad! Di Matteo je u vrhunskom tonusu, sa čak 10 pobjeda s plavima u 14 nastupa i samo jednim porazom (Manchester City), dok je Barca izgubila dvije zaredom (Chelsea, Real) i izgubi li i treću zaredom, bit će to prvi put nakon 2003. godine.

Vatrogasac bio u finalu

Inače, Chelsea je svoj jedini nastup u finalu Lige prvaka, 2008. godine, izborila sa zamjenskim trenerom Avramom Grantom koji je na klupi naslijedio Mourinha. Izraelski \"vatrogasac\" tada je u dramatičnom finalu izgubio od Manchester Uniteda.

- Ovo je veliki test za nas. Vjerujem da će se igrači podignuti poslije poraza od Reala. Ono što se dogodi u utorak obilježit će cijelu sezonu - kazao je Guardiola.

Sve oči opet će biti uprte u Messija, očito posustalog, bez nadahnuća u posljednje dvije utakmice, u kojima nije uspio zabiti. Messi u sedam nastupa još nije zabio protiv Chelsea...

- U prvoj utakmici s Barcelonom taktički smo igrali gotovo savršeno, ali to neće ništa značiti ne budemo li tako igrali i u uzvratu. Barca je još uvijek najbolja na svijetu, kad igrate protiv nje, ne smijete se ni sekundu opustiti - kazao je Frank Lampard.

Oproštaj Nove TV

Za Chelsea će navijati i u Madridu, u redovima najvećega suparnika Barce.

- Vidjelo se i u prvoj utakmici s Chelseom, a i protiv nas, da Barcelona ima slabe točke. Barca je prethodnih godina igrala odlično i atraktivno, ali više nije nepobjediva. Uostalom, Chelsea ima prednost iz prve utakmice i može izbaciti Barcu - kazao je Realov igrač Xabi Alonso.

Osim Barce ili Chelsea, od Lige prvaka danas će se oprostiti i Nova TV. Ugođaj s Nou Campa prenijet će Željko Vela, posljednji put ove sezone, budući da je njegova TV kuća izgubila utrku s HTV-om i Arenasportom za sljedeću sezonu. Nova TV u tri je godine prenosila 48 utakmica Lige prvaka, među ostalim i tri Dinamova nastupa - protiv Lyona i Reala u gostima, te Ajaxa kod kuće.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?