Ukusan i sočan voćni desert: Uz recept na čaše pripremite lijenu pitu s borovnicama

06.04.2025.
u 15:58

Stiže toplo vrijeme i s njim i lagani kolači - ovaj put s borovnicama. Pripremu ovog deserta olakšava i to što je riječ o receptu - na čaše. 

Za recept koristite čašu ili šalicu zapremine od 200 mililitara, a kolač možete dodatno posuti šećerom u prahu.

Sastojci

  • četiri jajeta
  • 350 grama borovnica
  • dvije čaše brašna
  • jedna vrećica praška za pecivo
  • jedna čaša čvrstog jogurta
  • jedna čaša šećera
  • dvije vrećice vanilin ili limun šećera
  • tri četvrtine čaše ulja

Priprema

Razdvojite bjelanca i žumanjca u dvije posude. U posudu sa žumanjcima dodajte obični šećer, vanilin ili limun šećer pa mutite mikserom dok se smjesa ne udvostruči.

Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo i nastavite mutiti dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Za to vrijeme uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Potom umutite bjelanca u čvrst snijeg, koji ćete pažljivo dodati i umiješati žlicom u smjesu od žumanaca i lagano miješajte, piše Klix.

Smjesu prebacite u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje i dodajte oprane borovnice. Kolač pecite nekih 30 minuta, a kada se malo ohladi, možete posuti šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije