Kad nam treba nešto zasitno, zdravo i brzo, pileći fileti su uvijek dobra opcija. Ovo je jedan od onih recepata za ručak na brzinu koji ne zahtijeva puno pripreme, a rezultat je sočan, aromatičan i ukusan obrok. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i pravilan način pripreme, pileći fileti mogu postati jedan od naših omiljenih izbora za brzi ručak.
Sastojci:
2 pileća fileta
2 žlice maslinovog ulja
1⁄2 žličice soli
1⁄2 žličice papra
1⁄2 žličice sušenog origana
1⁄2 žličice sušenog bosiljka
1⁄2 žličice češnjaka u prahu
Sok od pola limuna
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina (po želji)
Priprema:
Pileće filete osušiti papirnatim ručnikom i lagano istanjiti batom za meso kako bi se ravnomjerno ispekli. U maloj zdjeli pomiješati sol, papar, origano, bosiljak i češnjak u prahu. Tom mješavinom začiniti piletinu s obje strane. U tavi zagrijati maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodati pileće filete i peći 3-4 minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu. Kada su fileti gotovo gotovi, preliti ih svježe iscijeđenim sokom od limuna i ostaviti da se karamelizira još 30 sekundi. Maknuti s vatre i posuti svježim peršinom. Pileći fileti na naglo odličan su primjer kako ideje za ručak mogu biti i zdrave i brze. Možemo ih poslužiti uz svježu salatu, kuhani krumpir ili jednostavnu rižu, a mogu se kombinirati i s umacima po izboru. Ako tražite brze recepte za ručak koji se mogu pripremiti u jednoj tavi i bez puno pranja, ovo je idealan izbor, piše dalmacijaportal.hr.