Blagdanski stol nezamisliv je bez tradicionalnih božićnih kolača kao što su breskvice, raspucanci, linzeri, čupavci, oraščići, medenjaci i mnogi drugi koji uljepšavaju svaku blagdansku platu.
No, uz ove standardne kolače uvijek se nađe i neki novi, ukusan recept. Mi smo odlučili spremiti božićne češere kojii jednako oduševljavaju i izgledom i okusom.
Čokoladni češeri - sastojci:
- 150 g mljevenih badema
- 150 g mljevenih lješnjaka (po želji bademe i lješnjake možete zamijeniti keksima)
- 100 g otopljene mliječne čokolade
- 1 velika žlica čokoladnog namaza
- 1 velika žlica krem sira
- 1 žlica listića badema
- 200 g žitarica za doručak čoko čips
Čokoladni češeri - priprema:
- Sve sastojke pomiješati rukama.
- Ostaviti smjesu 15 minuta kako bi se stisnula pa je podijeliti na 12 kuglica. Svaku kuglicu oblikovati u oblik češera.
- Čoko čips redati u krug, odozdo prema vrhu. Ostaviti oko pola sata da se stisnu i uhvate, a na kraju posuti šećerom u prahu za pravi zimski dojam.
- Poslužiti odmah uz kavu.