jednostavan recept

Ovu poslasticu morate probati: Božićna pletenica s kandiranim voćem

Danko Natalya
10.12.2024.
u 08:27

Ovom božićnom pletenicom zasladit će se osam ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat i pol.

Sastojci:

1 kg pšeničnog brašna, 125 g maslaca,120 g šećera, 5 jaja, 50 g kvasca, 5 dl mlijeka, prstohvat soli, 300 g kandiranog voća. Premaz: 1 jaje, 0,50 dl vrhnja za šlag

Priprema:

U mlijeku rastopite kvasac pa ne čekajte da uzađe nego odmah dodajte brašno i sve ostale sastojke. Na vrhu napravite križ nožem kako bi se tijesto “lakše rascvjetalo” i pokrijte krpom. Ostavite da se diže 45 minuta, piše 24sata.hr.

Od uzdignutog tijesta oblikujte tri štruce pa ispletite pletenicu. Na limu koji ste pokrili masnim papirom ostavite da se diže još 20 minuta, potom ga premažite jajetom i vrhnjem te pospite kristal šećerom. Pecite 60 minuta na 175 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije