Još jedna pobjeda

Libijski pobunjenici osvojili tajno spremište kemijskog oružja?

Snage nacionalnog prijelaznog vijeća ušle u Sirt (1)
REUTERS/PIXSELL
22.09.2011.
u 10:58

Libija je navodno još 2004. godine radi zbližavanja sa Zapadom uništila zalihe kemijskog oružja i obustavila razvoj nuklearnog oružja

Libijska privremena vlast pronašla je kemijsko oružje nakon zauzimanja Jufre, jednog od zadnjih Gadafijevih uporišta duboko u Sahari.

- Područje Jufre je oslobođeno - kazao je Fatih Bashaagha, glasnogovornik Nacionalnog prijelaznog vijeća, i dodao, prenosi Telegraph, kako je u gradu pronađeno skladište kemijskog otpada koje sada kontroliraju pobunjenici.

Bashaaghine izjave nisu potvrđene, ali poznato je kako je Libija za vrijeme Gadafijeve vladavine još 2004. godine radi zbližavanja sa Zapadom navodno uništila svoje zalihe kemijskog oružja i obustavila razvoj nuklearnog oružja. Ipak, Organizacija za zabranu kemijskog oružja tvrdi kako je Libija na tajnoj lokaciji čuvala zalihu od devet i pol tona iperita.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije