Ekskluzivno

Libijcima ne treba pomoć UN-a ako se ponovi Srebrenica

raguz
12.05.2011.
u 09:00

Proboj reportera Večernjeg lista do grada Misrate koji je odsječen sa svih strana osim s mora

Kakve veze ima vremenska prognoza s ratom u Libiji? Ili, još točnije, pomorska vremenska prognoza? E pa, na žalost, ima. Manji je problem što sam to jučer i sam otkrio. Vojnici i civili okruženi Gadafijevim snagama u gradu Misrati to osjećaju još i više. Jedini put prema ovom mjestu, 205 kilometara udaljenom od Tripolija i više od 700 od Benghazija, jest upravo morem. A more, vjetar i valovi jučer su radili za Gadafija.

Život u okruženju

Prema dogovoru dan prije, negdje oko podneva trebao sam se ukrcati na brod koje je put Misrate osim mene trebalo ponijeti i... sve ono što opkoljeni grad već treba. Iz hotelske sobe razveselio sam se suncu koje je od ranog jutra počelo pržiti luku, grad, ulice. Bilo bi mi draže da nisam otvorio prozor. No jesam. Pa me vjetar odmah pozdravio nekom vrećom koju je podigao sve do drugog kata i fijuknuvši je pored mojih ušiju valjda mi poželio dobro jutro. OK, bolje i to nego metak. Odmah mi je postalo jasno – od plovidbe do Misrate danas neće biti ništa.

Eto, rat je katkad i to. Čekanje, neizmjerno čekanje. Odvratna svađa s vremenom. Želio bih biti negdje drugdje, ali onda upoznaješ značenje pojma "viša sila"’.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?