Heat u finalu Istočne konferencije

LeBronova luda završnica za trijumf Miamija nad Bostonom

LeBron James
Reuters
12.05.2011.
u 10:04

Košarkaši Miamija su pobijedili su Boston (97:87) poslije velikog preokreta u završnici pete utakmice NBA doigravanja i s ukupno 4-1 u seriji izborili finale Istočne konferencije, gdje čekaju boljeg iz dvoboja Chicago - Atlanta

Heat je na krilima sjajnog LeBrona Jamesa, koji je ubacio 33 koša te Dwyanea Wadea (34 koša) došao do ključne pobjede. No, upravo je LeBron James u posljednjoj četvrtini ubacivao odlučujuće koše i zapečatio sudbinu Bostona.

Miami je u zadnjoj četvrtini zaostajao šest koševa (81:87), ali je potom serijom 16-0 došao do trijumfa. U toj je seriji James zabio zadnjih deset koševa. Velika Miamijeva  trojka Wade, James i Bosh zajedno je ubacila 81 od 97 koševa.

Kod Celticsa  najučinkovitiji je bio Ray Allen s 18, te Kevin Garnett s 15 koševa. Boston je u završnici igrao bez ozlijeđenih Rajona Ronda i Jermainea O'Neala, obojica su imali problema s leđima.

A u drugom susretu Oklahoma City lako došla do uvjerljive pobjede protiv  Memphiesa  (99:72) te sada u seriji vodi 3-2 u polufinalu Zapadne konferencije. Kod Thundera najučinkoviti su bili Kevin Durant s 19, Daequan Cook s 18 (četiri trice), Russell Westbrook s 11 te Nazr Mohammed s 10 koševa. U redovima gostiju Marc Gasol ubacio je 15 koševa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije