NASTAVAK "LUTKE"

Lažni radnik Puteva i četiri policajca oteli 1,8 milijuna maraka

SIPA
11.04.2013.
u 09:20

Pokušali 
opljačkati i 2,2 milijuna KM iz Bobar banke, ali su ih osujetili zaštitari i ranili jednog

U nastavku akcije Lutka jučer su uhićena sedmorica zbog sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne skupine Darka Eleza 2005. sudjelovali i pomagali u pljački 1,8 milijuna KM iz automobila Pavlović banke i pokušaju pljačke 2,2 milijuna KM iz Nove banke u Istočnom Sarajevu.Uhićeni su Mladen Mišić, Slaviša Bobar i Nikola Berjan iz Bijeljine, Milić Vidak iz Zvornika, Damir Gondžić iz Tuzle, Samir Avdić iz Sarajeva i suspendirani policajac Vladimir Taušan iz Istočnog Sarajeva.

Radnik Puteva

Pljačka Pavlović banke dogodila se 30. kolovoza 2005. u mjestu Ham Kram, na putu Sokolac - Han Pijesak, a jedan od petorice razbojnika bio je obučen kao radnik Puteva, noseći narančasto odijelo, fluorescentni prsluk i tamni kačket, dok su ostali imali fantomke i crne kombinezone s natpisom “policija”. Razbojnici su na cestu postavili znak “radovi na putu” pa se “audi” s dvojicom bankara zaustavio ispred pljačkaša koji je glumio reguliranje prometa. U tom trenutku je iz šumarka sa sporedne ceste izašao “VW” s plavom rotacijom i prepriječio im put. Iz njega su istrčala četvorica i prijeteći automatskim puškama bankare vezali lisicama i ubacili ih na stražnje sjedalo “audija” i odvezli ih na sporednu cestu. Iz prtljažnika su ukrali kožnatu torbu u kojoj su bile vreće pune novca.

Drugi slučaj

U drugom slučaju, pokušaj pljačke Nove banke dogodio se 9. rujna u Istočnom Sarajevu kada su zaštitari u razmjeni vatre uspjeli raniti jednog razbojnika. Naime, zaštitari su iz blindiranog kombija prebacivali novac u trezor banke, kada se pred njima zaustavio “nissan terano” iz kojega su iskočila trojica u crvenim kombinezonima i bijelim fantomkama. Došlo je do pucnjave i razbojnici su prvi ustuknuli. Pobjegli su prema Sarajevu, a “nissan” je pronađen u Olimpijskoj ulici. U njemu su pronađeni kombinezoni, dva kalašnjikova, “hekler”, pumparica i tragovi krvi ranjenog pljačkaša. Na osnovi tragova krvi policija je prije nekoliko godina uspjela identificirati ranjenog pljačkaša, a riječ je o Daliboru R. koji se nalazi na izdržavanju kazne u KPZ u Bijeljini, iz kojega je u siječnju pokušao pobjeći. Uhićeni Damir Gondžić iz Tuzle privođen je i 10 dana nakon pokušaja pljačke Nove banke. On se tada sumnjičio, ali optužnica protiv njega nikad nije podignuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije