VRIJEĐALI IGRAČE

Lazio zbog rasizma kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine

lazio
Clive Gee/Press Association/PIXSELL
19.08.2013.
u 17:37

Navijači rimske momčadi vrijeđali su tamnopute igrače Juventusa na utakmici koju je Lazio izgubio 4:0

Čelnici talijanske nogometne lige potvrdili su da će kazniti Lazio zbog rasističkih uvreda koje su njihovi navijači uputili igračima Juventusa tijekom kup-utakmice, prenosi Sky Sports. Kazna? Sjeverna tribina Lazijeva Stadio Olimpica bit će zatvorena za navijače na prvoj utakmici nove sezone Serije A protiv Udinesea. Riječ je o dijelu stadiona koji obično popunjavaju najodaniji navijači rimske momčadi.

Oni su na utakmici protiv Juventusa, koju je Lazio izgubio rezultatom 4:0, upućivali rasističke uvrede tamnoputim protivničkim igračima Paulu Pogbi, Angelu Ogbonni i Kwadwou Asamoahu. Obje ekipe kažnjene su s dodatnih 5000 eura jer su njihovi navijači na teren bacali dimne bombe i upaljače. Roma, koja s Lazijem dijeli stadion, već je kažnjena zatvaranjem tribine nakon što su njezini navijači rasistički vrijeđali napadača Milana Marija Balotellija na utakmici u svibnju. Kontroverzni Balotelli redovita je meta takvih uvreda otkada se vratio u Italiju.

Novi antirasistički zakon koji su, uslijed porasta incidenata u Italiji, usvojili Talijanska nogometna federacija i čelnici lige u lipnju predviđa oštrije kazne za rasističke ispade. Suci sada mogu zaustaviti igru kako bi upozorili navijače na njihovo ponašanje, a podignute su kazne i suspenzije za klubove i pojedince.

>> Kapetan Lazija suspendiran jer je prikrivao namještanje utakmica!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije