SASTANAK

Lajčak danas dolazi u BiH razgovarati o političkoj krizi

lajcak
VL FOTO
28.04.2011.
u 10:21

Lajčak bi se tijekom posjeta BiH trebao sastati i s veleposlanicima zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira

Izvršni direktor Europske unije za zapadni Balkan, istočno susjedstvo i Rusiju, bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak doputovat će danas u dvodnevni posjet BiH gdje će s predstavnicima vlasti i međunarodne zajednice te liderima najjačih političkih stranaka razgovarati o trenutnoj situaciji u BiH i otklanjanju prepreka na njezinu euroatlantskom putu, saznaju mediji u Europskoj uniji.

Miroslav Lajčak danas bi se trebao sastati s članovima Predsjedništva BiH i liderima vodećih parlamentarnih stranaka iz Federacije BiH. S liderima stranaka iz Republike Srpske Lajčak će se sastati u Banjaluci u petak. Tijekom posjeta BiH Lajčak bi se trebao sastati i s veleposlanicima zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC). - Visoka predstavnica EU-a Catherine Ashton zamolila me da dođem u BiH i razgovaram s političkim liderima o političkoj situaciji i o tome što treba uraditi da se ne upropasti vrijeme i zemlju pokrenemo brže prema EU-u. To je glavni cilj moje misije - rekao je Lajčak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?