kandidata je sve više...

Kuže i Jurčić čekaju, a i Maradona je slobodan

Igor Pamić
Slavko Midžor/Pixsell
11.08.2010.
u 08:03

Kuže je uvijek ozbiljan kandidat, Zeko je bio tampon-zona, a Kužea vole i BBB i gazda...

U Dinamu tvrde da i dalje nemaju ime novog trenera, da čak još nemaju ni krug kandidata i da nisu razgovarali ni s jednim potencijalnim nasljednikom smijenjenoga Velimira Zajeca. Kažu, to nas je zateklo. Halo! Pa smjenjivanje je moglo zateći samo Zajeca, i zateklo ga je, a ne onoga tko sad kaže da je zatečen, koji je o smjenjivanju odlučio! Zato baš i ne vjerujemo kad tako govore s najviše pozicije u Dinamu.

Svi domaći će dojuriti

Nemojmo se zavaravati, velika većina pozvanih dotrčat će na poziv u Maksimir. Osim rijetkih, Katanec koji je spominjan ipak je zadovoljan u Emiratima, pitanje je tko bi od željenih stranaca želio doći. Ali, velika većina spomenutih spremno čeka poziv. Izvršni odbor bi, navodno, najradije vratio Jurčića, ali zna da bi to bio cirkus. Po nekim izvorima, Igor Pamić već se pozdravlja s igračima u Karlovcu, koristili bi njegov autoritet i čvrsti stav. Ne treba zaboraviti ni Josipa Kužea. Plavi su s njim imali igru, navijači ga nisu prežalili, na Hitrecu je i dalje grafit s njegovim imenom. A kako je Zeko bio tampon-zona s navijačima, kako se očekuju novi problemi, Kuže bi sjajno uletio, a i Maksimir je nedavno posjetio. Zlatko Kranjčar pak igra nogomet koji navijači vole, napadački, otvoren, s takvom bi igrom napunio mrežu Sheriffa, Varteksa. Branko Karačić ima briljantnu statistiku u svakom klubu u kojem je radio. I to bi bio krug domaćih trenera koji dolaze u obzir.

Čelnici tvrde da se ovaj put neće zalijetati, da neće biti vatrogasnih rješenja i zato su otvoreni i za stranca. S obzirom na govorno područje, najbliži su njemački i talijanski treneri. Objektivno, Talijani su sjajni taktičari, Edoardo Reja sjajno je radio u Hajduku, Zenga je sa Zvezdom osvojio naslov prvaka...

Zoki bi znao s Nijemcima

No, ipak su u prednosti Nijemci, jer sportski direktor sjajno govori njemački, i imao bi veliki utjecaj na trenera. A i u odličnim je odnosima s Klausom Toppmöllerom, bivšim trenerom Bochuma koji je slobodan. Kao i Cristoph Daum, bivši trener Fenerbahçea koji je već bio želja plavih. Spominje se i manje poznati Egon Coordes, ali on ima ugovor s Bayernom, njegov je skaut, pa tko zna bi li se iz Bavarske selio u Zagreb. Tu je i uvijek spominjani Lothar Matthäus koji je za Bild rekao:

– Odlazim iz Njemačke u Englesku, želim vidjeti kako rade Ferguson i Wenger.

Hm, možda bi mogao doći do Zagreba, kad je već bio na istoku.

A valjda braća znaju da je i Diego Maradona slobodan. Kakav bi to spoj bio!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

DU
Deleted user
10:08 11.08.2010.

Mami je bio zatece odlukom o smjeni Zajeca!? Mogu ga zamisliti kako je donesao tu odluku pa onda bio iznenadjen u smislu\"sta se to desilo?\".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije