Akvizicije

Kupnja kosovskog telekoma – sigurna isplativost

'10.07.2009., zagreb, u banskim dvorima odrzale su se konzultacije o planiranom drugom rebalansu proracuna izmedju predstavnika vlade, sindikata i poslodavaca. ivica mudrinic, predsjednik uprave ht-a
'Luka Klun/Vecernji list'
30.09.2010.
u 08:00

Prihodi s Kosova sigurno bi bili dobri, što bi pozitivno utjecalo na dionicu, ali bi dividenda u 2011. mogla biti manja

HT-ov interes za kupnju Pošte i Telekoma Kosova za kompaniju bi bio isplativi potez, ali bi ga u sljedećoj godini mogli negativno osjetiti dioničari, zbog manje dividende.

– Ako se govori općenito, onda je razumljivo da bi veća kupovna cijena čiji bi povrat kroz prihode bio slabiji bio i manje isplativiji potez i obrnuto, odnosno sve ovisi o cijeni i ostvarenim prihodima – kaže Vilim Klemen iz Momentum brokera. Libor Weiser, član uprave Hita vrijednosnica, uvjeren je u dobre prihode, s obzirom na to da je penetracija mobilne i fiksne telefonije na domaćem tržištu iznad 100 posto, a na Kosovu debelo ispod. No na isplativost utječe cijena

. – Ako bi se ta akvizicija platila iz zadržane dobiti, treba očekivati i manju dividendu za dioničare u sljedećoj godini, nastavlja Weiser, a također i manje prihode od kamata. A zajamčeni prihodi s kosovskog tržišta utjecali bi pozitivno i na cijenu dionice HT-a.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
HT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?