JK Rowling objasnila svoj istup na Twitteru

Zbog političkih uvjerenja JK Rowling društvene su mreže opet iznimno aktivne

Rowling
reuters
11.05.2015.
u 10:30

Jučer se pisalo o svojevrsnom zlostavljanju čijeg je žrtva bila britanska autorica JK Rowling. Jedan ju je korisnik socijalne mreže twitter napao zbog njenih ideoloških uvjerenja. Ona je, naime, gorljiva zagovornica velikobritanskog jedinstva i teritorijalne cjelovitosti koju propagira lijevo orijentirana Stranka rada. Kad je prošle godine u Škotskoj bio organiziran referendum o istupanju iz unije i proglašenju samostalnosti, ona je donirala milijun funti kampanji za ostanak Škotske u Velikoj Britaniji.
Rowling se opet oglasila po tom pitanju i jasno dala do znanja da se svojim zlostavljačima suprotstavila kad su pregazili granicu osobnoga nazvavši je izdajicom.“Mjesecima sam ignorirala i blokirala ljude koji su me zlostavljali na twitteru. Ovaj je tjedan moja osobna granica pregažena u trenutku kad sam nazvana izdajicom. Ne osjećam nikakvu odgovornost da prešutim takvo ponašanje zbog imagea bilo koje političke stranke. Nije uvijek zabavno biti poznata žena na Twitteru i duboko vjerujem u to da se zlostavljačima treba suprotstaviti“, poručila je Rowling.Svoju je veličinu dokazala kad je svojim političkim neistomišljenicima dala do znanja da s njima dijeli velik dio uvjerenja doli onoga da bi se Škotska trebala otcijepiti od Velike Britanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?