‘Livanjsko kulturno ljeto’

Za “Crvenkapicu” se tražilo mjesto više

22.07.2017.
u 07:00

U sklopu Livanjskog kulturnog ljeta i najmlađi su došli na svoje. Uživali su u predstavi za djecu “Crvenkapica i ne tako strašan vuk” koju je na poseban način uprizorilo Šibensko kazalište Virko.
U prepunoj kino dvorani Narodnog sveučilišta tražilo se mjesto više i za stajanje, a mladi glumci postigli su odličnu interakciju s malim gledateljima koji su počeli dovikivati vuku, navoditi ga na krivi trag i upozoravati Crvenkapicu. Posebno valja naglasiti to da je redatelj Sergej Mioč, inače Livnjak podrijetlom, bajku braće Grimm iz 19. stoljeća ublažio, okrenuo na komediju, izbjegao prizore koji govore o ubijanju vuka, paranju njegova trbuha i sl. Ovdje je, pomalo priglupi vuk svaki put nasjeo na mudrolije promućurne djevojčice, nije pojeo ni baku, a ni nju, niti ga je ubio lovac.
I ovom izvedbom nastavljeno je prijateljstvo djece iz Šibenika s najmlađim Livnjacima, ali i HNK Šibenik i Virka s Livnom. Naime, oni već petu godinu zaredom sudjeluju u Livanjskom kulturnom ljetu i uvijek rado dolaze, a napose šibenski Livnjak, redatelj Sergej Mioč.
U razgovoru nakon Crvenkapice toplo nam je preporučio kazališnu predstavu “Jadi mladog tajkuna” koju će njihovi glumci izvesti u nedjelju, 23. srpnja i nasmijati publiku. Naime, predstava govori o mladom poduzetniku koji se raznim “dovitljivim”prevarama na uštrb “nedorečenog sustava” i naivnih partnera naglo obogatio. Opustio se u “lažnom obilju”, te se samo čini kako mu poslovni planovi napreduju, no, kako to biva, jedna sitnica, bolje rečeno previd, uništit će njegovo fiktivno carstvo. Priča je to, i glavni lik, koje možemo prepoznati u gotovo svakoj našoj lokalnoj sredini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije