Pijanistica Željka Mandarić

Voljela bih da stečeno znanje usmjerim u razvoj glazbe

03.09.2017.
u 10:00
 

Povodom uspješno održanog prvog međunarodnog seminara klasične glazbe Ardea, jedinstvenog za cijelu regiju te a čiju je vrijednost prepoznala i podržala Europska unija kroz Fond Kreativna Europa, razgovarali smo s pijanis ticom Željkom Mandarić, projekt managericom Ardea-e. Željka Mandarić je koncertna pijanistica podrijetlom iz Čitluka, Hercegovina, koja je trenutno na doktoratu na prestižnom Royal College of Music u Londonu. Također, kao prva s ovih prostora ove je godine upisala MBA program na INSEAD školi u Francuskoj, koja je prema renomiranom Financial Timesu već dvije godine slovi za najbolji MBA program na svijetu.

Recite nam koja je ideja Ardea projekta te njegovo značenje za mlade glazbenike?

Osnovna namjera ovog međunarodnog projekta velike umjetničke vrijednosti je bila pružiti mladim glazbenim talentima iz BiH te studentima iz svijeta visoko kvalitetnu i svakodnevno intenzivnu nastavu s vrhunskim umjetnicima, večernje koncerte, te stvoriti mogućnosti za međusobno upoznavanje, razvoj i razmjenu ideja medju glazbenicima ali i publikom. Uz to, glavni ciljevi Ardea-e su približiti i povezati mlade glazbenike iz BiH kako međusobno, tako i s kolegama iz cijeloga svijeta, jer upravo u međusobnom slušanju i kontaktu se kriju velike mogućnosti za individualni napredak mladog glazbenika, zatim stvoriti veću suradnju među tri zemlje koje su sudjelovale u ovom projektu (BiH, Hrvatska, te Slovenija), te konačno osnovati komornu skupinu mladih glazbenika iz navedene tri zemlje koja će u mjesecima nakon seminara nastaviti vježbati zajedno te na koncertnoj turneji kroz sve tri zemlje pokazati kakve vrhunske rezultate je moguće postići kroz suradnju i zajednički rad.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije