Mostarsko proljeće 2024.

Vlada HNŽ-a ostaje uz Dane Matice hrvatske Mostar

09.04.2024.
u 10:53

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač susrela se danas s predsjednicom Matice hrvatske Mostar akademkinjom Ljerkom Ostojić i članom Predsjedništva Matice Mirom Petrovićem.

Predstavnici jednoga od najaktivnijih i najistaknutijih ogranaka Matice hrvatske uopće upoznali su predsjednicu Vlade s planovima i programom ovogodišnjega, 26. izdanja tradicionalnih Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarskoga proljeća 2024. koji će otpočeti 25. travnja izložbom radova čuvene Babe Penavuše, pohranjenih u fundusu Franjevačke galerije u Širokomu Brijegu. Predsjednica Buhač jasno je poručila kako će Vlada HNŽ-a, kao i svih proteklih godina, i ovoga puta biti uz ovaj velebni festival kulture i umjetnosti koji već dulje od četvrt stoljeća neumorno oplemenjuje Grad na Neretvi.

- Matica hrvatska Mostar jedna je od onih institucija koje uspješno i nadahnuto promoviraju i čine globalno vidljivom našu kulturu i donose nam vrhunska ostvarenja u naš grad. Zato imaju našu potporu te će Vlada i ove godine biti supokrovitelj Mostarskoga proljeća – poručila je ovom prigodom predsjednica Buhač, dok je akademkinja Ostojić najavila dvadesetak kazališnih, glazbenih, književnih, likovnih i dječjih programa koji će, u rasponu od konca travnja do polovice mjeseca lipnja, ispuniti Dane Matice i obogatiti mostarsku kulturnu scenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?