Naslovnica Kultura

Vlada HNŽ-a jedan od glavnih pokrovitelja Mostarskog proljeća 2019

31. siječnja 2019. u 11:21 0 komentara 36 prikaza

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg razgovarao je s počasnim predsjednikom Matice hrvatske Mostar Josipom Muselimovićem o suradnji županijske vlade i Matice te o predstojećem izdanju Dana Matice hrvatske Mostar - Mostarskom proljeću, koje će ponuditi veliki broj kvalitetnih kulturnih, likovnih, književnih, glazbenih i scenskih događanja.

Herceg je izrazio zadovoljstvo što će i ove godine Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanska županija biti domaćini iznimnim kulturnim događanjima u sklopu tradicionalne i nadaleko prepoznate manifestacije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Matica hrvatska Mostar jedna je od onih institucija koje Vlada HNŽ-a prepoznaje kao istinske vrijednosti koje našu županiju čine prepoznatljivom i izvan okvira BiH. Ovogodišnje izdanje Mostarskog proljeća vidimo poglavito značajnim u kontekstu kandidature Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture. Stoga sam sa zadovoljstvom prihvatio biti jedan od glavnih pokrovitelja Mostarskog proljeća za što je već izdvojeno 25.000 maraka. Također, uložit ćemo napore kako bismo dodatno poduprli organiziranje još nekih značajnih događaja u sklopu ovogodišnjih Dana", kazao je Herceg.

Muselimović je zahvalio na kontinuiranoj potpori Vlade HNŽ-a u organiziranju Mostarskog proljeća, te prihvaćanju pokroviteljstva nad ovogodišnjim Danima Matice hrvatske i izdvajanju značajnih sredstava bez kojih bi njihovo održavanje te manifestacije bilo nemoguće.

Ujedno je pozvao predsjednika Vlade HNŽ-a da otvori završni događaj Mostarskog proljeća – likovnu izložbu iz zbirke umjetnina mostarskog kolekcionara Srećka Mustagrudića na kojoj je potvrđena nazočnost Andreja Kiska, predsjednika Slovačke, navodi se u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.