U Dobriču kod Širokog Brijega

Više od tisuću posjetitelja uživalo u kulturnom programu i lijepom druženju

10.06.2019.
u 08:30

Ispred crkve svetog Josipa u širokobriješkom selu Dobrič, već devetu godinu zaredom održana je tradicionalna manifestacija “Sveti Ante, čuvaj vrila naša”. Organizatori ove manifestacije su mjesna zajednica Dobrič - Provo - Grabova Draga, Hrvatsko kulturno društvo “Vrila”, Župa Imena Isusova, Lovačka sekcija “Orovnik” i Vodovod “Dobrič - Provo”, a manifestaciju je podržao i Grad Široki Brijeg. Kao i svih ranijih godina, i ove godine vladalo je veliko zanimanje te je plato ispred crkve bio prepun. Među gostima je bilo i uglednih osoba iz političkog i društvenog života Hercegovine, a poseban pljesak dobilo je Ministarstvo kulture i sporta FBiH i ministrica Zora Dujmović, koja je svojom nazočnošću podržala ovu manifestaciju.

Proslava je počela procesijom od crkve svetog Josipa. Kolona se nakratko zadržala ispred spomenika žrtava rata gdje je položen vijenac, a potom je nastavila hod uz molitvu do kapelice svetog Ante koja se nalazi uz magistralnu cestu M6.1 ispod crkve te potom misnim slavljem koje je predvodio fra Mile Vlašić.

Na početku kulturno-zabavnog programa, uime organizatora, nazočnima se obratio član organizacijskog odbora manifestacije “Sveti Ante, čuvaj vrila naša” doc. dr. sc. Dragan Ćubela, a nazočne je pozdravio i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su domaćin HKD “Vrila”, “Sinovi Hercegovine”, HKUD “Mokro” – Široki Brijeg, HKUD “Herceg Stjepan” Buna – Blagaj, KUD “Srce Zagore” Solin, RH te guslar Stole Damjanović.

Nakon kulturno-zabavnog programa više od tisuću posjetitelja uživalo je u bogatom domjenku, i to lovačkim specijalitetima i raznim delicijama, kao i raznovrsnim pićima, a koji su pripremili mještani sela Dobrič i Provo uz pomoć sponzora.

Uz gangu, bećarac i brojkavicu, kao i diple te uz neizostavnu trusu i taraban pučka veselica potrajala je do kasnih noćnih sati. Veliko zanimanje vladalo je za tombolu, koja svake godine donosi bogat izbor dobitaka. Kao i dosadašnjih godina, program je vodio Marinko Karačić.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije