“Priča o dva brata”

Veliki doprinos Malog teatra u oživljavanju kazališnog života u Stocu

16.06.2017.
u 11:00

Mali teatar Mostar je u suradnji s udrugom građana “Inicijativa” Stolac i Srednjom školom u Stocu, nakon dvomjesečnog procesa i glumačke radionice, premijerno izveo predstavu “Priča o dva brata”, redatelja Ive Krešića prema tekstu Igora Knižeka.

Glumački talenti

U predstavi su igrali: Matej Šutalo, Zvonimir Bošković, Anđela Jerinić, Gabrijel Marić, Katica Pažin, Karla Obradović, Laura Bošković, Darija Milanović, Marijeta Raič, Viktor Josip Kulaš, Ivona Raič, Karla Aleksić koji su pokazali zavidan talent. Scenografija je djelo Martine Moro i Darije Milanović, dok su za kostime zaslužne: Veronika Šutalo, Karla Aleksić, Anamarija Obradović i Andrea Perić. “Nadamo se da će ovaj naš zajednički rad doprinijeti oživljavanju amaterskog kazališnog života u Stocu i novim predstavama s mladim, talentiranim ljudima. Predstavu planiramo igrati i u Mostaru, ali i na festivalima srednjoškolskog teatra” - kazao je voditelj malog teatra Ivo Krešić. Mali teatar Mostar je osnovan 2014. godine s ciljem proširivanja kulturne ponude okupljajući razne generacije koje dijele ljubav prema kazalištu, glazbi, pisanju i izražavanju umjetničkim putem.

Logičan slijed

“Nastali smo kao logičan slijed zajedničkog promišljanja i želje ljudi za izražavanjem u kazalištu, na filmu, u glazbi i drugim vidovima umjetnosti. U Malom teatru amateri i profesionalci djeluju okupljeni oko jedne te iste ljubavi, umjetnosti, njegujući prvenstveno autorski izričaj. S našim partnerima organiziramo glumačke, glazbene, video i foto, likovne i radionice izrade kostima i scenografije. Posebnu pažnju poklanjamo mlađoj populaciji koja se želi okušati na kazališnim daskama i stvarati umjetnost zajedno s nama. Radeći radionice s mlađom populacijom ispunjavamo našu misiju na ovome svijetu-učiniti ga boljim i ljepšim mjestom.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?