mostarsko proljeće

Večeras u Kosači hommage je Arsenu velikom umjetniku i prijatelju Mostara i Dana MH

09.05.2018.
u 09:33

“U čemu je, zapravo, stvar?

On je mlad, a ja sam star.

I opet će on do mosta, jer mu je stalo,

A meni je dosta.

Sunovrat diše, miriše nar…

Ja odlazim, ostaje Mostar.

Je.. se njemu za moju sudbinu, ja ću

Tko zna kuda, on će u visinu…“

 

Ovo je Arsenova pjesma koju je napisao kada je posljednji put bio u Mostaru. Bio je nekako – i sjetan i raspoložen na svoj poseban način. Napisao ju je na komadu papira u hotelu “Ero”, prisjeća se posljednjeg susreta s Arsenom Dedićem akademik Josip Muselimović, počasni predsjednik MH Mostar, čija je ideja i bila da se ove godine, na velikom jubileju Matičine manifestacije, 20. obljetnici, priredi večer sjećanja na Arsena. Večerašnji koncert koji počinje u 20 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, a čiji je sponzor Croatia osiguranje, hommage je velikom umjetniku i velikom prijatelju Mostara i Matičinih Dana, na kojima je nastupio nekoliko puta – sam, zajedno s Matijom, pa s Matijom i Gabi, pa kao sudionik koncerta – “Šibenik Mostaru”.

Arsenovog lika i djela, Arsenovih poetskih i glazbenih uspješnica, publika će se prisjetiti uz Matiju Dedića, Zlatana Stipišića Gibonnija i Black Coffee.

Baš poput oca, i Matija je rado u Mostaru. Čestitao je tako i veliki Matičin jubilej:

“Teško je opisati zahvalnost Danima Matice u Mostaru koji su me uvrstili u svoj program kroz razne projekte nebrojeno puta. Svaki novi dolazak iznimno me veseli, s obzirom na to da smo u gradu svih ovih godina stekli i velika prijateljstva… I Arsen je rado ovdje dolazio, mnogo puta sudjelovao u programima, a i Gabi. Svi smo nekako, obiteljski, na poseban način voljeli Mostar i njegove ljude, njegovo Proljeće. Ovom prigodom najiskrenije bih čestitao manifestaciji na tolikim godinama kvalitetnog i predanog rada koji je rezultirao vrhunskim programom, pozitivnom atmosferom i profesionalizmom.”

Renato Švorinić, frontmen sastava Black Coffe, inače član Festivalskog vijeća Dana Matice, ravnatelj HNK Zadar, također s radošću dolazi u Mostar…

“Moj prvi susret s Mostarskim proljećem bio je u svibnju mjesecu 2003., kada sam imao veliku čast nastupiti s velikim Arsenom i Matijom Dedićem u dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Ono što mi nije promaknulo jest iskrena dobrodošlica – kako organizatora tako i publike te veliki entuzijazam svih protagonista manifestacije. Iznimno topla atmosfera i prijam publike je nešto što kod svakog umjetnika ostavlja trajan dojam, a takav isti je ostao i do danas. “Ne sumnjamo da će publika isto tako i večeras primiti umjetnike koji će podsjetiti na Arsena i njegove najljepše pjesme. I Zlatan Stipišić Gibonni sigurno će izazvati poseban pljesak i oduševljenje. Jer i on je stari prijatelj Matičinih Dana i proljeća u Mostaru…•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?