MOSTARSKO PROLJEĆE

Teatar GAVRAN ispričao hit-priču o majci i sinu

Foto: Stojan Lasić
1/6
10.05.2022.
u 18:00

Publika u Mostaru zajedno s "majkom i sinom" prošla je kroz ovu nježnu priču koja oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera

Teatar GAVRAN iz Zagreba za sve ljubitelje kazališta priredio je u sklopu Mostarskog proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar pravu poslasticu odigravši hit-predstavu "Na kavici u podne" Mire Gavrana.

U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače publika je uživala u izvrsnoj izvedbi Mladene Gavran i Vedrana Komeričkog, u ulogama majke i sina, na kraju ih, zajedno uz autora i redatelja Miru Gavrana, nagradivši dugotrajnim burnim pljeskom i pozivajući ih na bis.

Predstava "Na kavici u podne" koju potpusje najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu i redsjednik Matice hrvatske na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života.

Publika u Mostaru zajedno s "majkom i sinom" prošla je kroz ovu nježnu priču koja oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

Predstavom izvedenom u Kosači nastavljena je izvrsna dugogodišnja suradnja Mostarskog proljeća i Matice hrvatske Mostar s Teatrom GAVRAN, s kojim je potpisan i Sporazum o trajnoj kulturnoj suradnji. Sponzor večeri bio je HT Eronet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije