“Kronologija života Alekse Šantića”

Tanka knjiga koja sadrži nove podatke o Aleksi

serdfa
19.09.2015.
u 06:30

Trećeg dana 96. Šantićevih večeri poezije, u atriju Vladičanskog dvora, predstavljena je knjiga “Kronologija života Alekse Šantića” autora Šemsudina Zlatka Serdarevića, mostarskog novinara i književnika. Uz autora, knjigu su predstavili mostarski paroh Radivoje Krulj, redatelj Gradimir Gojer i pisac Danilo Marić. Govornici su bili zajedničkog stajališta kako je čitateljskoj publici trebala jedna ovakva knjiga iz koje će moći saznati razne stvari o životu i radu najslavnijeg mostarskog pjesnika.

Početak nove epohe

Također, istaknuto je da, koliko god se pisalo o ovom pjesniku, uvijek će ostati nešto nedorečeno. Spontano, tijekom predstavljanja knjige gosti govornici su jedni druge nadopunjavali pojedinostima iz Šantićeva života. Predstavljači su bili jedinstvenog stava da ova knjiga treba biti početak nove epohe u istraživanju ovog, ali i drugih pisaca iz Mostara i Hercegovine. Sam autor je rekao kako ova knjižica predstavlja samo dio presjeka Šantićeva života. “Ova knjiga možda jest tanka, i po debljini se kvaliteta ne bi trebala mjeriti, ali ona obiluje mnogim podacima i pojedinostima koje javnosti do sada nisu bile poznate”, rekao je Serdarević. Sinoć je u Nevesinju, u sklopu Šantićevih večeri poezije, održana poetska večer pod nazivom “Druga Šantićeva kuća” kada je promovirana nova zbirka pripovijedaka Momčila Golijanina. Do konca ovogodišnje manifestacije predstoje nam još dva programa.

Učenici koledža

U subotu će biti održana večer s književnicom Vesnom Kapor, a u nedjelju slijedi poetsko-glazbeno-scenski program “Sa Šantićem oko svijeta” koji priređuju učenici Koledža ujedinjenog svijeta Mostar. Šantićeve večeri poezije organizirali su Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Mostaru i Srpsko prosvjetno i kulturno-umjetničko društvo “Gusle”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije