Jeunesses Musicales

Sanel Redžić osvojio tri nagrade u Beogradu

31.03.2018.
u 09:24

Bosanskohercegovački klasični gitarist Sanel Redžić osvojio je tri nagrade na prestižnom natjecanju Jeunesses Musicales koje se održava u Beogradu.

- Nagrade su veliko priznanje za moj rad i otvorile su mi vrata na domaćoj sceni. Natjecanje Jeunesses Musicales organizirano je u Bruxellesu i ima mrežu diljem svijeta, tako da vjerujem kako će mi otvoriti druga vrata u svijetu - rekao je Redžić koji je za svoj rad nagrađen 32 puta.

Natjecanje Jeunesses Musicales jedno je od najvećih takvih u svijetu klasične glazbe koje je svake godine posvećeno nekom drugom instrumentu. U 48 godina postojanja to je natjecanje tek četvrti put posvećeno gitaristima.

- Iznimno sam se spremao za ovo natjecanje. Svirao sam u tri etape, svaka je bila eliminatorna, a u trećoj etapi, koja je bila finalna, bilo nas je četvero. Nastupili smo sa Simfonijskim orkestrom RTS-a u Kolarčevoj dvorani u Beogradu - rekao je za klix.ba Sanel Redžić. Ove godine nije dodijeljena prva nagrada. Sanel Redžić osvojio je tri nagrade i najbolje je plasiran na ovom natjecanju.

- S obzirom na to da sam dobio drugu nagradu, a da prva nije dodijeljena, smatram se pobjednikom. Osim toga, dobio sam nagradu publike i nagradu za najbolje izvođenje dodatne kompozicije - rekao je Redžić koji je u siječnju ove godine, nakon ljetne, održao i zimsku školu gitare u Čapljini.

Redžić iza sebe ima više od 1000 nastupa i solo koncerata u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Poljskoj i mnogim drugim zemljama. Dosad je osvojio više od 30 međunarodnih nagrada, od kojih mu je najdraža s Guitar Art 
Festivala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?