VITEZ

Publika oduševljena predstavama iz Bugojna i Slavonskog Broda

02.10.2023.
u 11:13

Kazališni dani u Vitezu nastavljeni su ovoga vikenda s tri nove i vrlo kvalitetne predstave. 

Na scenu Kazališne dvorane Vitez najprije su u petak izašli glumci Dječijeg pozorišta “Eko art” iz Bugojna, koji su odigrali svoju predstavu “Bardov’ce”. Odličan nastup mladih glumaca iz Bugojna publika je nagradila snažnim pljeskom te na taj način čestitala glumačkom ansamblu za izvrstan nastup. U predstavu igraju Ines Fuka, Selma Huskić, Ajna Krvavac, Muris Bušatlić, Amila Hamzić i Azra Dželilhodžić. 

U subotu, 30. rujna, publika je imala priliku pogledati predstavu “Ljubav na prvi pogled”, Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, a po tekstu Fadila Hadžića. Predstava prožeta laganom melankolijom, životnom realnošću i dozom humora oduševio je vitešku publiku. Sjajnu igru iskusnih brodskih glumaca brojna publika je pozdravila pljeskom, koji je prerastao u ovacije. Na kazališne daske u Slavonskom Brodu prvi puta ovu su predstavu postavili redatelj Silvio Stilinović i pomoćnik redatelja Saša Karić. Uz Silinovića, koji je uz redatelja ovdje i glavni glumac, u predstavi glume Tanja Medić Savić te Slavko Radovanović. 

Šesti vikend ovogodišnjih kazališnih dana u nedjelju je zaključio Teatar “Fedra” iz Bugojna predstavom “Pred njom je život”. Kroz dvadesetak međusobno nepovezanih, ali isprepletenih scena predstava govori o djevojčicama, djevojkama i ženama s naglaskom na odnos okoline i društva prema njima...

U predstavi igraju Ajla Beganović, Ermina Musić, Semir Beganović i Zina Šahović Kulašin. Adaptaciju i režiju potpisuje Amel Ugarak, a tekst je nastao po motivima tekstova Maje Pelević „pomorandžina kora“ idr. i Mire Gavrana „Sve o ženama“. Glumci Teatra “Fedra” također su pobrali simpatije publike u Vitezu, koja je na koncu predstave dugotrajnim pljeskom potvrdila Koliko je snažan dojam na njih ostavila sjajna igra bugojanskih glumaca. 

Sljedećeg vikenda, u subotu, u Vitezu gostuje KPC Petrovac na Mlavi s predstavom “Putujuće pozorište Šopalović”, koja je proglašena najboljom amaterskom predstavom u Srbiji u ovoj godini, a već u nedjelju na rasporedu je “Komedija za odrastanje” DIS teatra iz Banja Luke.  

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Srednjobosanske županije i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF mreža u BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?