Intervju: Književnik Mirko Božić

Publika će doći ako je naviknete na sadržaj

21.09.2017.
u 08:00

Ovogodišnji, treći po redu, Međunarodni festival književnosti “Poligon” iznimno je otvoren jučer pretprogramom u Splitu. Festival će se, inače, održavati u Mostaru sve do 25. rujna, a o tome o kakvom je programu riječ, razgovarali smo s utemeljiteljem festivala piscem Mirkom Božićem koji će na festivalu predstaviti svoj prvi roman “Kristalno zvono”.

Počelo je treće izdanje međunarodnog festivala književnosti “Poligon”. Drago nam je što u Mostaru uopće opstaje jedan književni festival. Znači li to da zanimanja publike još uvijek ima?

- Publika će doći ako je naviknete na sadržaj. Kad je Bernard Leichner donio prvu nogometnu loptu u Mostar, vjerojatno je isto tako prošlo određeno vrijeme prije nego što su se ljudi doista zagrijali za nogomet. Kod nas nije problem navika jer starija generacija građana još uvijek ima navike konzumiranja kulture otprije, u pitanju su mlađe i poratne generacije koje su odrasle u akulturiranom i gospodarski bankrotiranom društvu u kojem je kultura tek formalnost. Novu publiku privući ćemo kretanjem na platformama koje koristi - Instagram, Facebook i Twitter, koji su postali neizostavan dio kulturnog marketinga i treba ih iskoristiti za približavanje ljudima.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije