Sveučilišni likovni simpozij

Predstavljena knjiga "Silva rerum" pročelnika Studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Damira Zorića

25.05.2023.
u 11:27

"Silva rerum" – naslov je knjige pročelnika Studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Damira Zorića, izvanrednog profesora koja je predstavljena u Sveučilišnoj galeriji. Kako je istaknuto riječ je o bilješkama o ishodištima pučkih tradicija. 
Predstavljači su bili fra Ante Marić, Milan Bešlić, Ivica Pandžić i voditelj Sveučilišne galerije Marin Ivanović. Autor knjige je rekao da je riječ o „svaštari“ koja govori o našem identitetu.

„Silva rerum je zapravo ono što danas nazivamo notebook“, rekao je dr. sc. Zorić. 

Knjiga je posvećena pučkim tradicijskim temama.  

Predstavljanje je organizirano u sklopu 10. Sveučilišnog likovnog simpozija koji se održava od 23. do 27. svibnja u Sveučilišnoj galeriji. Simpozij je ove godine okupio više od četrdeset akademskih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore koji cijeli tjedan stvaraju nova umjetnička djela. 

Od ostalih zbivanja na Sveučilišnom likovnom simpoziju danas će u 13.00 sati u Sveučilišnoj galeriji premijerno biti prikazan dokumentarni film „Vatroslav Kuliš:Vatra“ u produkciji Sveučilišne televizije. 

U petak u 18.00 sati bit će upriličeno predstavljanje knjige Josipa Zankija, a u 19.00 sati dvije knjige Josipa Škerlja. Dok je za subotu u 13.00 sati također u Sveučilišnoj galeriji predviđeno otvaranje izložbe djela nastalih na Sveučilišnom likovnom simpoziju.
Sveučilišna galerija nalazi se u Kampusu II – Rodoč.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?