Koncert studenata

Počela druga manifestacija 'Jesen na FPMOZ'

29.09.2015.
u 06:15

Rektorica Ostojić
 kazala je kako je dislocirani studij most između Mostara i Kreševa

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru ove je godine kulturno-znanstveni događaj "Jesen na FPMOZ", inače drugi, započeo u Kreševu. Manifestacija je počela koncertom studenata dislociranog studija glazbene umjetnosti. Koncert je održan u crkvi Uznesenja BDM u Kreševu. Izvedbom klasičnih djela poznatih skladatelja studenti Ivan Buljan (orgulje), Ibrahim Radović (harmonika), Jelena Matić (klavir), Emir Šehić, Vedad Zulić i Nermin Rizbić te Amar Ramić (harmonika) svojim su profesorima, roditeljima, kao i brojnim gostima pokazali što su naučili u prethodnoj godini studija. Koncert će, osim po kvalitetnoj izvedbi, ostati zapamćen i zbog činjenice da su izvođači oni koji su "probili led" te prvi upisali dislocirani studij glazbe u Kreševu pri FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

Događaj je prigodnim govorom otvorio dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Mario Vasilj koji je ovom prilikom uručio i zahvalnice za doprinos u razvoju dislociranog studija u Kreševu rektorici prof. dr. sc. Ljerki Ostojić, načelniku općine Kreševo, Radoju Vidoviću te gvardijanu i župniku, fra Miji Rajiću. Dekan Vasilj na pomoći i podršci pri realizaciji ovog za Kreševo, ali i cijelu središnju Bosnu, važnog projekta, zahvalio je i Draganu Čoviću, predsjedatelju Predsjedništva BiH. Inače, prva godina rada dislociranog studija u Kreševo ocijenjena je peticom.

- Studirati glazbu, otkriće je veće od sve mudrosti i filozofije, kazala je rektorica Ostojić koja je studij u Kreševu nazvala mostom između Mostara i Kreševa, javlja portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije