Dani Matice hrvatske

Održan koncert Lovre Marčepa i Krešimira Starčevića

Marčep i Starčević
06.10.2015.
u 20:12

Koncert mladih glazbenika iz Hrvatske Lovre Marčepa (saksofon) i Krešimira Starčevića (klavir) održan je večeras u Bošnjačkom institutu Sarajevo u okviru Dana Matice hrvatske u Sarajevu 2015.

Na programu koncerta bila su djela Clauda Debussyja, Roberta Schumanna, Paula Hindemitha, Mihaela Paara, Gordana Tudora, Manuela de Falle i Julesa Demerssemana.

Lovro Marčep (Zagreb, 1990.) magistrirao je saksofon 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Dragana Sremca. Paralelno sa studijem u Zagrebu studirao je na Conservatoire a rayonnement Regional u Lyonu u klasi Jean-Denis Michata, a potom na Conservatoire a ravonnement Regional u Versaillesu u klasi Vincenta Davida, gdje je boravio kao stipendist Francuske vlade. 

Od akademske godine 2014./2015. studira na Konzervatoriju u Amsterdamu u klasi Arna Bornkampa kao stipendist zaklade Adris. Laureat je brojnih državnih i međunarodnih natjecanja.

Dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, a za svoja postignuća u 2013. godini nagrađen je Plaketom grada Samobora. 
Umjetnički surađuje s najboljim mladim hrvatskim glazbenicima u različitim komornim sastavima. 

Krešimir Starčević (Zagreb, 1988.) klavir je počeo učiti tek sa 12 godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici u razredu prof. Andreje Markulin, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Godine 2007. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u razredu red. prof. Dorđa Stanettija. Preddiplomski studij završio je 2011., dok je diplomski studij završio 2013. godine, koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. 

U sklopu programa studentske razmjene Erasmus, akademsku godinu 2012/2013. proveo je na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u razredu prof. Stefana Vladara. Za postignuća u akademskoj godini 2012./2013. nagrađen je Dekanovom nagradom Muzičke akademije u Zagrebu. Surađuje s uspješnim hrvatskim glazbenicima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?