Program 23. SFF-a

Od čak 210 filmova u konkurenciji ostalo devet

19.07.2017.
u 11:00

Dvadeset i treći Sarajevo Film Festival, koji se održava od 11. do 18. kolovoza, predstavio je devet naslova glavnog natjecateljskog izbora i pet filmova iz programa “U fokusu”.

Treba istaknuti da će na ovogodišnjem SFF-u biti prikazane tri svjetske premijere.

Filmovi konkuriraju za četiri nagrade “Srce Sarajeva” za najbolji film, glumicu, glumca i posebnu nagrada žirija. Za nagradu “Srce Sarajeva” se uglavnom natječu debitantski filmovi koji će na SFF-u doživjeti svoje premijere. Elma Tataragić, selektorica natjecateljskog programa SFF-a, predstavila je ovogodišnje naslove napomenuvši kako nije sama radila na izboru.

“Filmovi koje ćemo danas otkriti konkuriraju za četiri nagrade. Pored tih službenih nagrada, tu su i partnerske nagrade koje pomažu pri plasmanu filma kada dođe do distribucije. Mi smo vodeći festival kada je riječ o regiji, to je 20 država, od Austrije do Azerbejdžana”, kazala je Tataragić.

Prvo je predstavila program “U fokusu” koji ove godine donosi šest naslova: “Jupiterov mjesec” (Kornel Mundrucz), “Kada dan nije imao ime” (Teona Strugar Mitevska), “Moja sretna obitelj” (nana&simon), “Ne gledaj mi u pijat”(Hana Jušić), “O tijelu i duši”, (Ildikć Enyedi) i “Rekvijem za gospođu”, (Bojan Vuletić).

Za natjecateljski program je birano između 210 filmova.

Selektori su imali težak posao i na kraju je odabrano devet filmova od kojih će se sedam boriti za “Srce Sarajeva”.

U kategoriji za najbolji igrani film 2017. svjetske premijere će imati tri filma: “Buđenje dana”, (Gentian Koci), “Meda ili ne tako sjajna strana stvari”, (Emanuel Parvu) i “Zrno” (Semih Kaplanoglu).

Regionalne premijere na 23. SFF-u će imati četiri filma: “Pravci”, (Stephan Komandarev), “Sofijin sin”, (Elina Psykou), “Strašna majka”, (Ana Urushadze), “Taoci”, (Rezo Gigineishvili).

Izvan konkurencije su naslovi: “Muškarci ne plaču”, (Alen Drljević) i “Ptice kao mi”, (Faruk Šabanović, Amela Ćuhara). •

Ključne riječi
SFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije